Tyck!

Ett pensionärsparti, är det snart enda utvägen?

Snart måste vi se ett slut på hur numera vi pensionärer hanteras och hur våra politiker år efter år vägra att lyssna. Nu bjuds det återigen “upp till dans”! Får vi LOV (lag om valfrihet) säger våra folk-valda då ska det bli jättebra för oss alla, då blir det ingen konst att leva vidare så där 25 – 30 år för den trevliga tanten som fyllde 87 förra veckan, hon får ju LOV att välja hur hon vill dö och när hon vill dö! Politiskt svammel och vårt land leds och styrs av en grupp människor som “blivit valda” till att ge oss goda råd, fått jobb som “kommunalråd” och inte vet det minsta om hur vi äldre har det och hur vi tänker.
Hinner vi kanske med att organisera oss till kommande val eller behöver vi 6 år för att klara detta?
I vart fall är det totalt färdigdaltat med oss pensionärer vi är i startgroparna för att skapa något om gynnar oss, något som vi kan bli delaktiga i Vi orkar inte lyssna längre på alla saknade “R” som i “ruter i”, som det nu ser ut och hörs så blir det bara “jutej”!
Nu vill vi fram med 40-talister med RUTER I !!!

Ewert Marcusson, USKA och föreläsare inom ämnet “TA VARA PÅ DET FRISKA”

 

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

15 kommentarer

 1. kvasthilda skriver:

  Ett tips;

  http://www.avpixlat.info skrivs det just nu om oss pensionärer. Passa på att sätta er in i detta utan fördomar om rasism som vänster- och miljömupparna osant och medvetet har spritt!

  • Roland Gustafsson skriver:

   Det är helt otroligt att detta hänt den 12/9 och att det är först nu som tidningar skriver om det. Det finns ingen annan slutsats att detta helst skulle döljas att 89 årig dam slås ner och väskrycks, i vanlig ordning av den desperata vänsterpressen. Och den här gruppen får 3 ggr så mycket i anslag för integration som 50-lappen kostar staten.

 2. kvasthilda skriver:

  Finns ingen chans att ett pensionärsparti ska hinna uppstå till nästa val. Dessutom verkar det finnas en uppsjö på stridiga viljor, vilket inte bådar gott. Det enda riksdagsparti som värnar om pensionärerna är faktiskt Sverigedemokraterna. Synd bara att den etablerade vänsterpressen har lyckats så väl i sitt misskrediterande av partiet. Men papperspressen går med allt större förlust, och många sk journalister har blivit arbetslösa. Ett enda riktigt alternativ finns för de som är öppna och som använder internet, det är sajten avpixlat.info. Där får ni läsa sanningen, gott folk! För SD 2014!!!

 3. Janne skriver:

  SD 2014!

 4. kai skriver:

  Är man pensionär röstar man naturligtvis på det parti som gynnar en mest. Vi pensionärer har bygt upp sverige. rösta på ett rent pensionärsparti. Det har vi förtjänat.
  Nu vill politikerna att pensionärerna ska jobba till 70.
  Sällan, Rösta på OSS

 5. Papperslapp skriver:

  Pensionärernas tillgångar naggas i kanterna av olika andra intressen än pensionärernas. En i SSU vill ta från pensionsfonderna och bygga hyresrätter och en i Mp för att bygga solenergiverk.Något alternativ någotdera och deras stödpartier om pensionsfonderna ska gå till dem som har rätt till dem? Deras politik utarmar landet.
  För många äldre klagas det på. Tala om att ställa grupp mot grupp och göra skillnad på vi och de. Genant tal om rasism och islamofobi och liknande.
  Statistik visar, att ju färre äldre och fler unga desto fattigare är landet. Bäst verkar vara balans för en stabil arbetsstyrka.
  I de minst utvecklade länderna är det 40% unga under 15 och 3% över 65. 33 länder av världens drygt 40 fattigaste, de flesta i subSahara Afrika.
  I världen sammanlagt är unga under 15 års ålder 27% av befolkningen och 8% över 65 års ålder.
  I de mer utvecklade länderna är förhållandet 17/16.
  i de mindre 30/6. I de mindre utan Kina 33/5. Minst utvecklade 40 % under 15 och 3% över 65.
  Afrika 41/3. Europa 15/16. Nord-Europa 18/16. Sverige 17/18.
  Balans som sagt. Ju mer obalans åt något håll ju fattigare.
  2009 var det 999 miljoner invånare i Afrika. 2025 beräknas det vara cirka 1,4 miljarder och 2050 beräknas Afrika befolkning öka till nära 2 miljarder. En ökning med 100% 2009-2050.
  Levnadsålder båda könen i de mest utvecklade länderna: 77 år och i Afrika 55. I sub-Sahara Afrika 51 års ålder.
  Euroa måste slå vakt om sin levnadsstandard och Afrika utvecklas. Har inte blivit annat än försämringar. Trots möten och konferenser på hög politisk och expertnivå samt bistånd och emigration.
  Population Reference Bureau 2009 World Population Data Sheet
  http//www.prb.org/pdf/09/09wpds_eng.pdf

 6. Lars skriver:

  Det finns bara ett parti som värnar om oss svenskar och våra äldre. SD.

 7. Monica skriver:

  Håller med er som skrivit. Tidigare försök med pensionärsparti har inte lyckats alls. Det snöade in på invandrare, som de ville göra till syndabockar för det mesta i vårt land. Vår enda chans är att i valet visa vårt missnöje. Rösta på något parti utanför fempartiöverenskommelsen. Tror att en uppgång för vpk kan vara det enda som kan skrämma upp de partier som nu totalt ignorerar pensionsfrågan.

  Är en skam för Sverige att vara ensamma i världen (?) med högre skatt för pensionärer och lika låga pensioner för folk som jobbat hela livet i låglönesektorn som för de som aldrig betalat in ett öre i skatt.

  Tyvärr sprider sig ett förakt mot äldre bland många människor och man kan i många kommentarsfält se det i klartext. Vi beskrivs som miljonärer som alltid haft guldsked i munnen osv, vilket kanske gäller ett fåtal.

  Det är vi som fått ta första stöten när välfärden ska dras ner och det verkar gå rätt smärtfritt att genomföra. Få tänker på det urgamla budet “Du ska hedra din fader och moder” längre. Det är tecken på ett samhälle i sönderfall.

 8. Roland Gustafsson skriver:

  Om inte pensionärer enas och skapar ett hot mot de etablerade partierna kommer pensionärer att fortsatt vara en förbisedd grupp. Se bara på daens utspel från Ulla Andersson(V) som vill ta makt över våra pensionsfonder och ge dessa en ny inriktning med fokus på etik framför avkastning till pensionerna. Så här kommer det att fortsätta sålänge pensionärerna röstar på samma parti som förra gången oavsett politiken. http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/lat-ap-fonderna-gora-storre-nytta_7457516.svd

 9. Janos skriver:

  En åldersgräns på 65 år tror ja inte spelar nån roll, de beror i stället på hur “inavlade” personerna är me sina “idoler” i politiska etablissemanget, K-E Olsson o Curt Persson, för o nämna några, är ju över 65, men de kan väl inte märkas i deras pens-föreningar, dom är mer lojala me “idolerna” än de dom är avsedda o jobba för,
  Pensionärerna. Ändra valresultatet 2014, rösta inte på “de fem” de är de enda dom fattar

 10. Alf skriver:

  Att vi skulle få det bättre om fler i riksdagen var över 65 år tror jag inte på. Nej det enda vi har att göra fram till nästa val är att iaktta och helst påverka de vi tänker välja så de går vår väg.

 11. Ingvar skriver:

  Av dem som får rösta är de som är äldre än 65 år ungefär en fjärdedel. Det motsvarar ungefär 80 ledamöter i riksdagen.

  De äldres enda chans att ta till vara sina intressen är vid valen. Om pensionärsförbunden avkräver partierna besked om vilken äldrepolitik de avser att föra, och råder dem som får rösta att inte rösta på de partier som sämst svarar mot de äldres krav, skulle de äldre få en makt som bättre motsvarar deras antal. Men den möjligheten har inte våra organisationer utnyttjat.

  Antalet 65+ i riksdagen är därför bara cirka 8, en bråkdel av det borde vara..Denna lilla grupp har knappast några möjligheter att ta till vara våra intressen på det sätt som ”facket” gör för dem som yrkesarbetar. Och pensionärerna kan inte strejka och har inga konfliktfonder. De äldre är därför nästan helt utan makt, vilket lett till att de blir så illa behandlade.

  Att det ska finnas ett slagkraftigt parti som i de politiska församlingarna tar till vara de äldres intressen har därför länge varit ett önskemål. Potentialen för ett pensionärs- eller veteranparti är också mycket stort. Vi har försökt undersöka det intresse som finns att bilda ett sådant parti. Hos ledamöterna i förbundsstyrelsen och i distrikten finns knappast något intresse alls. Det verkar som att ett pensionärsparti uppfattas som en konkurrent.

  Tidigare försök att bilda ett fungerande pensionärsparti har också misslyckats. Det är även svårt att hitta några som vill ställa sig i spetsen som ordförande och i styrelsen. Det krävs också pengar för att starta och fortsätta verksamheten. Vi anser därför att det inte nu finns förutsättningar att bilda ett sådant parti.

  Vi upprepar att pensionärsförbunden nu måste använda tuffare metoder för att ta till vara pensionärernas intressen.

  Ingvar Fridell, Danderyd. Göte Nilsson, Björkvik

 12. Janos skriver:

  Sveriges Pensionärers Intresseparti, kanske finns något mer av den sorten, har funnits sedan 1987, 25 år!!!
  o lyckats “skrapa ihop” mindre än en procent av väljarna,
  Tror de är en väldigt lång väg o gå me nystartat parti, bättre o använda de “etablerade” parti som kan erbjuda oss att “diskrimineringen” upphör snarast o detta finns inte på “de fem-s”, S,M,Fp,C, o Kd-s agenda, så rösta på något annat än dessa, valresultat är de enda dom begriper. Löften från “de fem” är lögner från början till slut

 13. Alf skriver:

  Den dag vi kan ena pensionärerna kanske vi kan få ett riktigt pensionärsparti. Det som idag kallar sig för det är ju så rasistiskt att de verkar vara en filial till Sverigedemokraterna.

  • Elisabeth skriver:

   Vilket pensionärsparti syftar du på?
   Var i Sverigedemokraternas partiprogram finner du tecken på rasism? Sverigedemokraterna talar inte om raser. Däremot talar vänstersympatisörer och de flesta svenska journalister i rasisttermer för att misskreditera SD:s avsikter. Sverigedemokraterna vill föra en ansvarsfull invandringspolitik och då blir det mer pengar över till oss pensionärer. SD i valet 2014!

På löpet

 • Följ Veteranen på Facebook

 • Bloggas just nu

  • Vad gör vi med vindarna?
   Så går jag omkring på tredje dagen och är virtuellt förkyld. Ingen snuva, ingen markant skrovlig stä... av bebe.
  • Tidig målning
   Året var 1949, jag var 17 år och målningen heter ”Vintersol”. (Julgransförsäljning pågår... av Didania.
  • Enklare jobb till flyktingarna?
   Enkla jobb en – doft från gamla tider! Flyktingarna strömmar till vårt land och här råder bris... av kylling.
 • Diskuteras just nu