Ut och fiska
Foto: Colourbox
Nyheter

Ut och fiska

Fiske och fisketävlingar av olika slag har lång tradition i SPF Seniorerna Arbrå i Hälsingland. Årets sensommarfiske äger rum i Vallsta 19 augusti.

Publicerad 2015-08-11

Moje Engstedt, medlem i styrelsen och en av de ansvariga i aktivitetsgruppen, berättar att fiske funnits bland aktiviteterna i närmare tjugo år.

– I fjol gjorde vi en långresa och fiskade strömming. I år blir det vanlig metartävling. Det blir första aktiviteten efter sommaren. Vi brukar ha pimpeltävlingar också, på vårsidan i mars, april, men vi har haft problem med isen.

Hur många blir ni?
– Vi brukar vara bortåt en 25, 30 personer i alla fall, om det är finväder. Både kvinnor och män, i spridda åldrar mellan 60 och 90 år. Alla tar med egna spön, vi måste ha med så många annars. Och så bjuder vi på korv och bröd och läsk.

Vad får ni för fisk när ni metar?
– Abborre och mört. Kanske eventuellt en liten gädda, det händer det med. Men det är abborre som räknas i tävlingen. Vi har en våg med oss. Och det blir prisutdelning. Helst skulle vi vilja ge bort en bil, men det är lite dyrt. Men vi köper in några priser och tigger ihop andra från småföretag. Priser måste man ha.

Borde fler föreningar göra detta?
– Ja, absolut. Det är bland det roligaste som finns, bara det är bra väder och man kommer ut ett par stycken.

Text: Frida Andersson Johansson
frida.johansson@veteranen.se

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas