Nyheter

SPF och Veteranen i AlmedalenFoto Colourbox

SPF och Veteranen i Almedalen

Politikerveckan i Almedalen är nu över. SPF var givetvis där.

Utdrag ur programmet:

Måndag 2 juli, kl. 16:00-17:30

”Detta hade aldrig hänt om jag varit yngre”

Föredrag och paneldiskussion om ålderism.

Inledning Karl Erik Olsson, förbundsordförande SPF, Lars Nilsson, sakkunnig om SPF:s program ”Ålderism”. Paneldiskussion ledd av Karl Erik Olsson, medverkande Gunnar Wetterberg, ansvarig SACO:s samhällspolitiska avdelning, Lars Andersson, professor i gerontologi, läran om det friska åldrandet, Margareta B. Kjellin, riksdagsledamot (M) ansvarig för äldrepolitik, socialutskottet och Inger Wikström-Lindgren, journalist bland annat för Svenska Dagbladet.

Plats: Oskarssalen, Krukmakarens Hus, Frälsningsarmén, Mellangatan 21

Den som har dator kan följa med i seminariet via SPF:s hemsida www.spf.se eftersom SPF webbfilmar.

Tisdag 3 juli, kl. 16:30-18:00

”Äldres läkemedelsbehandling – kommunens ansvar?”

Vård eller vanvård? Hur bra koll har kommunerna på läkemedel?

Paneldebatt  om ”Hur kan vi gå från ord till handling? I debatten deltar Äldresamordnare Eva Nilsson Bågenholm, Barbro Westerholm (fp), Lennart Axelsson MAS Gotland, Fredrik Markstedt, pwc, Staffan Werme, SKL:s beredning för primär äldreomsorg och Torbjörn Larsson, Vårdalsstiftelsen. Avslutningsvis talar Stne Boström, PRO.
”Koll på läkemedel” arrangerar. Lars Nilsson håller i programmet tillsammans med PRO och Apoteket AB.

Plats: Gotlands Högskola Sal D24

Onsdag 4 juli, kl. 10:30-12:00

”Rekordgenerationens framtidsdrömmar och hälsa”

Ett samtal om hälsa: moderator Veteranens chefredaktör Ylva Bergman, deltagare bland andra Ann-Christine Baar, primärvårdsområdeschef Västra Götaland, Mats Olsson, Framtidsstrateg, Director Health & Helthcare Kairos Future.

Plats: Augustrummet, Krukmakarens Hus, Frälsningsarmén, Mellangatan 21

Fredag 6 juli kl. 13:30-14:30

”Sex efter sextio – är det aktuellt?”

Seniorer är också sexuellt aktiva.

Kristina Ljungros, förbundsordförande RFSU är moderator. Margareta Grafström, sakkunnig i SPF och professor emerita i vård och omsorg, medverkar i en paneldebatt tillsammans med Gudrun Schyman samt ytterligare person om äldre och sexualitet med betoning på sexuell hälsa och rättigheter +60 och synliggörandet av att äldre också är sexuellt aktiva. Veteranens expert i sex- och samlevnadsfrågor, Christina Rogala, inleder med fakta, attityder och erfarenheter.

Plats: Joda bar, Skeppsbron 24, i närheten av hamnen

 

Dessutom kommer SPFs ordförande Karl Erik Olsson att delta i flera andra seminarier och debatter.

 

Läs mer på SPFs hemsida:
www.spf.se

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

7 kommentarer

 1. småland skriver:

  Hitintills inte en enda artikel i varken DN eller SvD !!

  Seminarier för inbördes beundran för folk i ” det offentliga sektorn” eller möjligen “stockholmsmaffian” ??

 2. småland skriver:

  Ylva ! Låt oss se hur mycket genomslag SPF´s seminarier får ! ?? Oavsett utfallet betackar jag mig för den “lyfthjälp” Gudrun Schyman ev ger. Hon torde snarare vara en tyngande faktor. Vidare hoppas jag att de, som beslutat om SPF´s medverkan, noggrant redovisar kostnader för deltagandet – löner, arvoden, traktamenten, resor, lokalhyror, representation m m. Jag är förvissad om att dessa pengar
  t ex kunde ha använts till kontroll av äldreboenden, men detta hade väl varit mindre glamoröst.

 3. Ingvar skriver:

  Almedalen.
  Är tveksam till medverkan, i varje fall med det programmet, se ”Småland”. De två viktigaste frågorna tycks inte bli behandlade alls, hur och av vem äldreomsorgen ska skötas, och pensionerna. Ska AP-fonderna efter alla skandalerna få fortsätta med att missköta sina uppdrag? Är det inte dags att överlämna ansvaret till staten, de yrkesverksamma får svårt att klara det när de äldre som behöver vård och pensioner blir allt fler jämfört med de yngre som kan arbeta. Varför ska ska det finnas AP-fonder som missköts av ”experter”, när det finns en statsskuld som kan sänkas om statsgälden får överta den. Då kan både ”bromsen” och 1,6%-avdraget avskaffas.
  Ingvar.

 4. Ylva Bergman skriver:

  Hej,
  Är det inte bra att pensionärsorganisationer syns och försöker lyfta viktiga frågor? Vem gör det annars? Är det inte då viktigt att synas på de olika arenor som finns?
  Målgruppen är i första hand andra organisationer, beslutsfattare och det är möjligt att impacten inte går att mäta exakt.

 5. småland skriver:

  Battre att betala K-E O´s och kompisar, en veckas semester på Gotland. Då slipper man åtminstone lokalhyra och arvode till inhyrda “experter”. Lyssna på nyhetsmorgon och deras övertygelse om värdet av ett par seminarier bland ca 900 !!!!! NOLL !

 6. Bert skriver:

  Den stora orättvisefrågan mot pensionärer, är skatten som baserat på intjänade löner under många år, betalar en högre skatt än de som är förvärvsarbetande idag. Fokusera engagemanget på den frågan om ni nu ändå skall deltaga i Almedalen

 7. småland skriver:

  Är det verkligen meningsfullt att delta i det allmänna “surret” i Visby, – bland alla andra lobbyorganisationer ?
  Och dessutom i ett fall tillsammans med en avdankad kommunistledare, som vid ett flertal tillfällen gjort bort sig rejält. Är hon lämpligare sällskap än t ex Jimmy Åkesson ??

  Och vad kostar det ? Förmodligen mindre än AP fondernas extravaganser – men ändå !

Just nu på veteranen.se/Nyheter

 • Följ Veteranen på Facebook

 • Bloggas just nu

 • Diskuteras just nu