Mat & Dryck

parmasallad_bjornteschFoto: Björn Tesch

Sallad med parmaskinka och nektariner

Skinka, mozzarella och nektarin är några av ingredienserna i den här goda salladen.

2 portioner

grönsallad
1 näve ruccolasallad
6 minimozzarella eller 1 stor
6 skivor parmaskinka
2 nektariner
1/2 citron, saften
1 msk olivolja
flingsalt och svartpeppar

1. Skölj salladen och låt den rinna av ordentligt. Riv den grovt i bitar och fördela på två tallrikar.
2. Strö ruccola över. Fördela mozzarellan. Skär den i bitar om den är stor. Halvera skinkskivorna. Dela nektarinerna och tag bort kärnorna. Bryt för hand eller skär i bitar.
3. Fördela skinka, mozzarella och nektarin över salladen. Pressa över citron och drissla på olivolja. Toppa med en nypa salt och nymald svartpeppar.

Recept: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

Just nu på veteranen.se/Mat & Dryck

På löpet

  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Bilbetyg
      Igår for jag till OK och tvättade bilen. Idag skulle den nämligen in på verkstad för första servicen... av bebe.
    • of these extracts ha
      of these extracts have side effects. The most common and easy way to make you drowsey. Cimetidine (T... av puko3.
    • on stimulant medicat
      on stimulant medication should at least before 30 to 40 who are fighting against cancer, heart disea... av puko3.
  • Diskuteras just nu

    • Människan och verket
      Minns att jag i en diskussionn om Moberg  framhöls behovet av att skilja mellan människan och verken... av hesiodos.
    • Larmrapport!
      I dag kom en larmrapport om cancerbildande tungmetallen Arsenik som förekommer i risprodukter. Cance... av vetgirig.
    • Beträffande betyg?
      När vi gick i skolan, vi som företrädesvis nu skriver på Silvergenerationen. Då hade vi betyg från d... av vetgirig.