Mat & Dryck

parmasallad_bjornteschFoto: Björn Tesch

Sallad med parmaskinka och nektariner

Skinka, mozzarella och nektarin är några av ingredienserna i den här goda salladen.

2 portioner

grönsallad
1 näve ruccolasallad
6 minimozzarella eller 1 stor
6 skivor parmaskinka
2 nektariner
1/2 citron, saften
1 msk olivolja
flingsalt och svartpeppar

1. Skölj salladen och låt den rinna av ordentligt. Riv den grovt i bitar och fördela på två tallrikar.
2. Strö ruccola över. Fördela mozzarellan. Skär den i bitar om den är stor. Halvera skinkskivorna. Dela nektarinerna och tag bort kärnorna. Bryt för hand eller skär i bitar.
3. Fördela skinka, mozzarella och nektarin över salladen. Pressa över citron och drissla på olivolja. Toppa med en nypa salt och nymald svartpeppar.

Recept: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

På löpet

  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Tre generationers mödrar
      Gerd berör moderskapet i sin senaste blogg, och jag kommer att tänka på en målning , från 80talet so... av Didania.
    • Spridda skurar
      Det värsta med att komma hem är den stora väntande tidningshögen, om man nu inte avbeställt tidninge... av bebe.
    • Att känna sig gammal
      Det är faktiskt inte bara vi silvergenare som tänker på ålderdomen eller känner oss gamla. Ett av vå... av silver.
  • Diskuteras just nu