Mat & Dryck

parmasallad_bjornteschFoto: Björn Tesch

Sallad med parmaskinka och nektariner

Skinka, mozzarella och nektarin är några av ingredienserna i den här goda salladen.

2 portioner

grönsallad
1 näve ruccolasallad
6 minimozzarella eller 1 stor
6 skivor parmaskinka
2 nektariner
1/2 citron, saften
1 msk olivolja
flingsalt och svartpeppar

1. Skölj salladen och låt den rinna av ordentligt. Riv den grovt i bitar och fördela på två tallrikar.
2. Strö ruccola över. Fördela mozzarellan. Skär den i bitar om den är stor. Halvera skinkskivorna. Dela nektarinerna och tag bort kärnorna. Bryt för hand eller skär i bitar.
3. Fördela skinka, mozzarella och nektarin över salladen. Pressa över citron och drissla på olivolja. Toppa med en nypa salt och nymald svartpeppar.

Recept: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

Just nu på veteranen.se/Mat & Dryck

På löpet

  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Broderade dukar som gåva från Norge…
      Dessa fyra broderade dukar har min makes syster gjort. Hon har utställningar med hembroderat och sit... av Sherry.
    • Lika värde?
      Fick sent omsider syn på den långa diskussionen om människors lika värde och kan inte nu så långt ef... av Berit K.
    • berättarhöst
      Så har det blivit oktober och den första frostnatten är precis avklarad. Så nu har frostnupenheten i... av bebe.
  • Diskuteras just nu

    • Så enkelt höjer du din pension…
      ... av Sherry.
    • Klorkyckling
      Läste för en stund sedan på SvT-play om den amerikanska klorkycklingen, det låter otäckt och risken ... av Tatluser.
    • Rätt eller fel?
      Har precis avslutat Ingrid Carlbergs gedigna verk ”Det står ett rum här och väntar på Dej̶... av Livslust.