Mat & Dryck

parmasallad_bjornteschFoto: Björn Tesch

Sallad med parmaskinka och nektariner

Skinka, mozzarella och nektarin är några av ingredienserna i den här goda salladen.

2 portioner

grönsallad
1 näve ruccolasallad
6 minimozzarella eller 1 stor
6 skivor parmaskinka
2 nektariner
1/2 citron, saften
1 msk olivolja
flingsalt och svartpeppar

1. Skölj salladen och låt den rinna av ordentligt. Riv den grovt i bitar och fördela på två tallrikar.
2. Strö ruccola över. Fördela mozzarellan. Skär den i bitar om den är stor. Halvera skinkskivorna. Dela nektarinerna och tag bort kärnorna. Bryt för hand eller skär i bitar.
3. Fördela skinka, mozzarella och nektarin över salladen. Pressa över citron och drissla på olivolja. Toppa med en nypa salt och nymald svartpeppar.

Recept: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

På löpet

  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Om världen och den vid husknuten
      Igår var det tydligen en bra vandringsdag, för kanske ett hundra fötter från Stockholms Vandrarfören... av bebe.
    • För mycket
      Det är för mycket flyktingar i världen de översvämmar mig och inte kan jag göra något åt det Hemtjän... av Amanda.
    • Farväl Augusti 2015
      ... av Didania.
  • Diskuteras just nu

    • Ond bråd död..
      och förtryck/förföljelser runt om i världen är vardagsmat idag. Enligt media är det ca 60 miljoner f... av silverladyn.
    • Riksdagsmännens ”eviga” lön
      I dag kan man läsa en intressant artikel på SvT:s hemsida om hur flera av riksdagsmännen som avgått ... av Tatluser.
    • Märkligt!
      Nog är det märkligt att vi har en statsminister, som varken visar eller uttalar sig när två etniska ... av annaconda.