Mat & Dryck

parmasallad_bjornteschFoto: Björn Tesch

Sallad med parmaskinka och nektariner

Skinka, mozzarella och nektarin är några av ingredienserna i den här goda salladen.

2 portioner

grönsallad
1 näve ruccolasallad
6 minimozzarella eller 1 stor
6 skivor parmaskinka
2 nektariner
1/2 citron, saften
1 msk olivolja
flingsalt och svartpeppar

1. Skölj salladen och låt den rinna av ordentligt. Riv den grovt i bitar och fördela på två tallrikar.
2. Strö ruccola över. Fördela mozzarellan. Skär den i bitar om den är stor. Halvera skinkskivorna. Dela nektarinerna och tag bort kärnorna. Bryt för hand eller skär i bitar.
3. Fördela skinka, mozzarella och nektarin över salladen. Pressa över citron och drissla på olivolja. Toppa med en nypa salt och nymald svartpeppar.

Recept: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

På löpet

  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Jakten på den försvunna diamanten.
      Det hade regnat i två dygn. Någon hade lagt ut spång av plankor. En naturstig. I övrigt gällde det a... av PaulThomas.
    • Oväntat besök
      En nästintill bortglömd väninna från min allramest kvinnosakliga period ringde och frågade om jag vi... av Gerd.
    • … forts bilder …
      Blomman på bilden är en backsippa. Fotograferat den 14 maj 2015. Backsippan var ”Årets växt... av Edor.
  • Diskuteras just nu

    • Överenskomelsen om bromsen
      Överenskommelsen om bromsen är endast kosmetik. Så länge kommer bromsen att existera så länge kommer... av dagmars15.
    • S har svikit …
      Det är frågan om S har bara svikit eller inte ens hade uppriktigt intresse att göra något för pensio... av dagmars15.
    • Givandets etik
      Hamnade på en debatt om givandets etik som gav många intressanta tankegångar. Varför ger vi ut penga... av Hans A.