Mat & Dryck

parmasallad_bjornteschFoto: Björn Tesch

Sallad med parmaskinka och nektariner

Skinka, mozzarella och nektarin är några av ingredienserna i den här goda salladen.

2 portioner

grönsallad
1 näve ruccolasallad
6 minimozzarella eller 1 stor
6 skivor parmaskinka
2 nektariner
1/2 citron, saften
1 msk olivolja
flingsalt och svartpeppar

1. Skölj salladen och låt den rinna av ordentligt. Riv den grovt i bitar och fördela på två tallrikar.
2. Strö ruccola över. Fördela mozzarellan. Skär den i bitar om den är stor. Halvera skinkskivorna. Dela nektarinerna och tag bort kärnorna. Bryt för hand eller skär i bitar.
3. Fördela skinka, mozzarella och nektarin över salladen. Pressa över citron och drissla på olivolja. Toppa med en nypa salt och nymald svartpeppar.

Recept: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0
  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Åter från Norrland
      Är just hemkommen från skrivarkurs på Birka folkhögskola där jag tillsammans med ett drygt 20tal av ... av bebe.
    • Äter i Norrland
      Många delikata specialiteter njuts här i Norrland. Här har jag lärt mig uppskatta surströmmingen, el... av PaulThomas.
    • Var vänliga mot varandra
      För att alla ska känna sig välkomna på Silvergenerationen krävs en sansad samtalston och ett respekt... av veteranenredaktionen.
  • Diskuteras just nu