Mat & Dryck

parmasallad_bjornteschFoto: Björn Tesch

Sallad med parmaskinka och nektariner

Skinka, mozzarella och nektarin är några av ingredienserna i den här goda salladen.

2 portioner

grönsallad
1 näve ruccolasallad
6 minimozzarella eller 1 stor
6 skivor parmaskinka
2 nektariner
1/2 citron, saften
1 msk olivolja
flingsalt och svartpeppar

1. Skölj salladen och låt den rinna av ordentligt. Riv den grovt i bitar och fördela på två tallrikar.
2. Strö ruccola över. Fördela mozzarellan. Skär den i bitar om den är stor. Halvera skinkskivorna. Dela nektarinerna och tag bort kärnorna. Bryt för hand eller skär i bitar.
3. Fördela skinka, mozzarella och nektarin över salladen. Pressa över citron och drissla på olivolja. Toppa med en nypa salt och nymald svartpeppar.

Recept: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

På löpet

  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Skåningen, en optimalprodukt
      Hallandsåsen är en avlångt berg som hållas nertryckt av vägar som håller fast åsen som med ett nät. ... av bebe.
    • Klaga bör man…
      I veckan så tröt vårt tålamod vad gäller skruvkorkar på mjölkförpackningar från Arla. Jag skrev insä... av SNÄLLER!.
    • Kom med på skogspromenad….
      Jag anser att skogen är rena konstutställningen . Det finns så mycket vackert i det helt enkla…... av Sherry.
  • Diskuteras just nu