Mat & Dryck

LingondrickaFoto Björn Tesch

Rårörd lingondricka

Häll upp i fina flaskor och servera.

enligt supertanten Elin Ek

4 liter lingon
50 g citronsyra
1  1/2 l rumstempererat vatten
3-4 dl socker per dl lingondricka

Dag 1
1. Rensa och skölj lingonen. Stöt dem med en potatismosare eller mal i mixern.
2. Blanda vattnet med citronsyran och häll över lingonen, blanda och låt stå i ett dygn.

Dag 2
1. Låt självrinna genom en silduk i silställning eller en gles handduk i ett durkslag. Håll fingrarna i styr – du får inte hjälpa till och trycka på!
2. Efter ett par timmar har all vätska runnit igenom. Mät då upp saften och blanda i rätt mängd socker. Rör om tills sockret lösts upp ordentligt, det tar ett tag.
3. Häll upp på noga rengjorda flaskor och låt dem stå svalt och mörkt.
4. Späd lingondrickan med vatten före servering.

Recept:  Malin Ottosson

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

Just nu på veteranen.se/Mat & Dryck

På löpet

  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Gammal och ung
      Förnedrings-TV:n breder ut sig. Realtyprogram av alla sorter har blivit standard i tvrepertoaren. Nu... av Stinh.
    • När TVn inte går men de nya skorna vill det
      Idag tog jag bilen till gymmet. Hade nyinhandlade skor på fötterna, skor som jag lyckats inhandla ho... av bebe.
    • Ja, det är våren …
           som har kommit tillbaka igen!! Vintergäcken strålar i solskenet under vinbärsbusken och i en ra... av Berit K.
  • Diskuteras just nu

    • Orolig över mitt barnbarn
      Hej, Thomas heter jag, lever ett gott liv med min fru här nere i Skåne. Hittade detta forum tack var... av Thomas.Dahlberg.
    • Om rätten att kasta skit
      Läser i tidningen om Pascalidous som tydligen utsätts för nätförföljelse för sina i mitt tycke utomo... av bebe.
    • Människan och verket
      Minns att jag i en diskussionn om Moberg  framhöls behovet av att skilja mellan människan och verken... av hesiodos.