Mat & Dryck

LingondrickaFoto Björn Tesch

Rårörd lingondricka

Häll upp i fina flaskor och servera.

enligt supertanten Elin Ek

4 liter lingon
50 g citronsyra
1  1/2 l rumstempererat vatten
3-4 dl socker per dl lingondricka

Dag 1
1. Rensa och skölj lingonen. Stöt dem med en potatismosare eller mal i mixern.
2. Blanda vattnet med citronsyran och häll över lingonen, blanda och låt stå i ett dygn.

Dag 2
1. Låt självrinna genom en silduk i silställning eller en gles handduk i ett durkslag. Håll fingrarna i styr – du får inte hjälpa till och trycka på!
2. Efter ett par timmar har all vätska runnit igenom. Mät då upp saften och blanda i rätt mängd socker. Rör om tills sockret lösts upp ordentligt, det tar ett tag.
3. Häll upp på noga rengjorda flaskor och låt dem stå svalt och mörkt.
4. Späd lingondrickan med vatten före servering.

Recept:  Malin Ottosson

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0
  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

  • Diskuteras just nu

    • Vem är det som intrigerar i bakgrunden mot mig?
      Till den eller dem som ondgör sig över mitt inlägg och beordrade människor på denna blogg att inte d... av dagmars15.
    • Till alla på bloggen
      Så långt jag uppfattar det rätt någon har beordrat er att inte diskutera mitt senaste inlägg beträff... av dagmars15.
    • Vad får diskutera?
      Utdrag av Silvergenerationnens Allmänna villkor: Du får alltså inte göra eller sprida uttalanden som... av annaconda.