Mat & Dryck

LingondrickaFoto Björn Tesch

Rårörd lingondricka

Häll upp i fina flaskor och servera.

enligt supertanten Elin Ek

4 liter lingon
50 g citronsyra
1  1/2 l rumstempererat vatten
3-4 dl socker per dl lingondricka

Dag 1
1. Rensa och skölj lingonen. Stöt dem med en potatismosare eller mal i mixern.
2. Blanda vattnet med citronsyran och häll över lingonen, blanda och låt stå i ett dygn.

Dag 2
1. Låt självrinna genom en silduk i silställning eller en gles handduk i ett durkslag. Håll fingrarna i styr – du får inte hjälpa till och trycka på!
2. Efter ett par timmar har all vätska runnit igenom. Mät då upp saften och blanda i rätt mängd socker. Rör om tills sockret lösts upp ordentligt, det tar ett tag.
3. Häll upp på noga rengjorda flaskor och låt dem stå svalt och mörkt.
4. Späd lingondrickan med vatten före servering.

Recept:  Malin Ottosson

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

På löpet

  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Cosmos
      Följer någon av er 2-ans program Cosmos i 13 avsnitt varav det 10-nde i kväll. Det finns under rubri... av Berit K.
    • Varenda morron kl 7.00 börjas det..
      Varje tidig morron börjar dom på gatan precis utanför vårt fönster och de har säkert hållit på hela ... av Sherry.
    • Bakåtsträvare??
      Gråväder mera gråväder mest gråväder denna november ligger bra till i statistiken Och inte har jag l... av Amanda.
  • Diskuteras just nu