Mat & Dryck

LingondrickaFoto Björn Tesch

Rårörd lingondricka

Häll upp i fina flaskor och servera.

enligt supertanten Elin Ek

4 liter lingon
50 g citronsyra
1  1/2 l rumstempererat vatten
3-4 dl socker per dl lingondricka

Dag 1
1. Rensa och skölj lingonen. Stöt dem med en potatismosare eller mal i mixern.
2. Blanda vattnet med citronsyran och häll över lingonen, blanda och låt stå i ett dygn.

Dag 2
1. Låt självrinna genom en silduk i silställning eller en gles handduk i ett durkslag. Håll fingrarna i styr – du får inte hjälpa till och trycka på!
2. Efter ett par timmar har all vätska runnit igenom. Mät då upp saften och blanda i rätt mängd socker. Rör om tills sockret lösts upp ordentligt, det tar ett tag.
3. Häll upp på noga rengjorda flaskor och låt dem stå svalt och mörkt.
4. Späd lingondrickan med vatten före servering.

Recept:  Malin Ottosson

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0
  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Beroendeframkallande
      ... av Gerd.
    • Taklagsfest
      Nu firar vi att taket är lagt. Åtminstone underlagspappen är utbredd,  klistrad och spikad. Tack var... av PaulThomas.
    • Åska på avstånd
      Har suttit ute under eftermiddagen under markisen och väntat på att molnen skall börja prata. Det dr... av bebe.
  • Diskuteras just nu

    • Har jag ett heltokigt tänkande?????
      Med en dåres envishet så tänker jag på att vi på denna jord är på god väg att förgöra oss. Nu är jag... av vetgirig.
    • Hur tänker jag osv
      Mitt inlägg igår samhälle och politik jag tror att man kommer längre med godhet än hat min uppfattni... av elmyfarnlycke.
    • på smala skånska vägar
      INLÄGGET FELAKTIGT PLACARAT UNDER RUBRIKEN DISKUSSION. MenVägen är smal och vinglar som en BMW-ensam... av bebe.