Mat & Dryck

LingondrickaFoto Björn Tesch

Rårörd lingondricka

Häll upp i fina flaskor och servera.

enligt supertanten Elin Ek

4 liter lingon
50 g citronsyra
1  1/2 l rumstempererat vatten
3-4 dl socker per dl lingondricka

Dag 1
1. Rensa och skölj lingonen. Stöt dem med en potatismosare eller mal i mixern.
2. Blanda vattnet med citronsyran och häll över lingonen, blanda och låt stå i ett dygn.

Dag 2
1. Låt självrinna genom en silduk i silställning eller en gles handduk i ett durkslag. Håll fingrarna i styr – du får inte hjälpa till och trycka på!
2. Efter ett par timmar har all vätska runnit igenom. Mät då upp saften och blanda i rätt mängd socker. Rör om tills sockret lösts upp ordentligt, det tar ett tag.
3. Häll upp på noga rengjorda flaskor och låt dem stå svalt och mörkt.
4. Späd lingondrickan med vatten före servering.

Recept:  Malin Ottosson

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

På löpet

  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Tre generationers mödrar
      Gerd berör moderskapet i sin senaste blogg, och jag kommer att tänka på en målning , från 80talet so... av Didania.
    • Spridda skurar
      Det värsta med att komma hem är den stora väntande tidningshögen, om man nu inte avbeställt tidninge... av bebe.
    • Att känna sig gammal
      Det är faktiskt inte bara vi silvergenare som tänker på ålderdomen eller känner oss gamla. Ett av vå... av silver.
  • Diskuteras just nu