Mat & Dryck

LingondrickaFoto Björn Tesch

Rårörd lingondricka

Häll upp i fina flaskor och servera.

enligt supertanten Elin Ek

4 liter lingon
50 g citronsyra
1  1/2 l rumstempererat vatten
3-4 dl socker per dl lingondricka

Dag 1
1. Rensa och skölj lingonen. Stöt dem med en potatismosare eller mal i mixern.
2. Blanda vattnet med citronsyran och häll över lingonen, blanda och låt stå i ett dygn.

Dag 2
1. Låt självrinna genom en silduk i silställning eller en gles handduk i ett durkslag. Håll fingrarna i styr – du får inte hjälpa till och trycka på!
2. Efter ett par timmar har all vätska runnit igenom. Mät då upp saften och blanda i rätt mängd socker. Rör om tills sockret lösts upp ordentligt, det tar ett tag.
3. Häll upp på noga rengjorda flaskor och låt dem stå svalt och mörkt.
4. Späd lingondrickan med vatten före servering.

Recept:  Malin Ottosson

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

På löpet

  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Närmast orkanvindar fräste in
      Ja det var vindar som jag aldrig skådat, för ett par timmar började åskan dundra präktigt i söder, k... av Tatluser.
    • Visst var det kallare förr
      Igår, när SMHIs värmemaskinen äntligen krupit under grannens tak, tog jag mig in i mitt datorrum för... av bebe.
    • Tänkvärt om demenssjukdomar
      I DN idag läser jag debattartikeln som fått fäste i mitt minne. Rubriken är ”Alzheimerdrabbade ges i... av Gerd.
  • Diskuteras just nu

    • Enastående
      Vi som är enastående, ensamboende – hur fixar vi trygghet? Ja, jag som gammelbliven f.d. socialchef ... av Gerd.
    • Har jag ett heltokigt tänkande?????
      Med en dåres envishet så tänker jag på att vi på denna jord är på god väg att förgöra oss. Nu är jag... av vetgirig.
    • Hur tänker jag osv
      Mitt inlägg igår samhälle och politik jag tror att man kommer längre med godhet än hat min uppfattni... av elmyfarnlycke.