Mat & Dryck

LingondrickaFoto Björn Tesch

Rårörd lingondricka

Häll upp i fina flaskor och servera.

enligt supertanten Elin Ek

4 liter lingon
50 g citronsyra
1  1/2 l rumstempererat vatten
3-4 dl socker per dl lingondricka

Dag 1
1. Rensa och skölj lingonen. Stöt dem med en potatismosare eller mal i mixern.
2. Blanda vattnet med citronsyran och häll över lingonen, blanda och låt stå i ett dygn.

Dag 2
1. Låt självrinna genom en silduk i silställning eller en gles handduk i ett durkslag. Håll fingrarna i styr – du får inte hjälpa till och trycka på!
2. Efter ett par timmar har all vätska runnit igenom. Mät då upp saften och blanda i rätt mängd socker. Rör om tills sockret lösts upp ordentligt, det tar ett tag.
3. Häll upp på noga rengjorda flaskor och låt dem stå svalt och mörkt.
4. Späd lingondrickan med vatten före servering.

Recept:  Malin Ottosson

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

Just nu på veteranen.se/Mat & Dryck

På löpet

  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Facebook
      För några månader sen gick jag åter in på Facebook. Hade varit där en kort period tidigare, men krån... av Didania.
    • Jag, en syndare
      Sommartid ägnar jag mig åt att frossa. Inte bara någon gång då och då, Inte bara en gång i veckan, u... av silverladyn.
    • Upplevelse i konsthallen
      Jag gick igår på Röda Sten värmecentralen som blev en konsthall precis under Älvsborgsbron i Götebor... av Amanda.
  • Diskuteras just nu