Mat & Dryck

Potatissallad med västerbottensost och sugar snaps. ReceptFoto Björn Tesch

Potatissallad med västerbottensost

Potatissallad är en klassiker till korven. Här är en lyxig variant med riven västerbottensost som sätter smak.

2 portioner

400 g kokt potatis, gärna färskpotatis
200 g sugar snap peas (sockerärter)
2 vårlökar
1 dl riven västerbottensost
1 kruka romansallad

dressing:
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk vinäger, valfri sort
1 dl neutral matolja
2 msk vatten
1 nypa salt
1. Skölj salladen och låt den rinna av ordentligt.
2. Tillaga sugar snap peas enligt förpackningens anvisningar.
Låt dem rinna av och skär i bitar på diagonalen.
Dela den kalla potatisen i bitar. Skiva salladslöken fint.
3. Varva sallad, potatis, sugar snap peas, riven ost och salladslök i en skål strax före serveringen.
4. Rör ihop dijonsenap och vinäger och vispa sedan i olja och vatten. Salta lätt.
5. Drissla dressingen över salladen eller servera den till.

 

Recept Malin Ottosson

Foto Björn Tesch

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

Just nu på veteranen.se/Mat & Dryck

På löpet

  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Nu har storfiskarn kommit hem…
      Ja här ligger en del av sejen som fiskades i Sjonafjorden  6 mil väst om Mo  i Rana. Här är fiskebåt... av Sherry.
    • Förberedelser
      Det allt kallare vädret gör sig påmint. Fötterna iskalla i de förhatliga foppatofflorna. Om sommaren... av PaulThomas.
    • Höstblomning
      … Sitter och ser ut mot en liten pergola med vildvin och en späd höstkaprifol. Mjukt rosa i so... av gunillago.
  • Diskuteras just nu

    • Klorkyckling
      Läste för en stund sedan på SvT-play om den amerikanska klorkycklingen, det låter otäckt och risken ... av Tatluser.
    • Rätt eller fel?
      Har precis avslutat Ingrid Carlbergs gedigna verk ”Det står ett rum här och väntar på Dej̶... av Livslust.
    • Patientsäkerheten inte viktigast för landsting och kommuner
      I dag kan jag läsa i tidningen om en otroligt simpelt informationssystem, här läser man ständigt om ... av Tatluser.