Mat & Dryck

Potatissallad med västerbottensost och sugar snaps. ReceptFoto Björn Tesch

Potatissallad med västerbottensost

Potatissallad är en klassiker till korven. Här är en lyxig variant med riven västerbottensost som sätter smak.

2 portioner

400 g kokt potatis, gärna färskpotatis
200 g sugar snap peas (sockerärter)
2 vårlökar
1 dl riven västerbottensost
1 kruka romansallad

dressing:
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk vinäger, valfri sort
1 dl neutral matolja
2 msk vatten
1 nypa salt
1. Skölj salladen och låt den rinna av ordentligt.
2. Tillaga sugar snap peas enligt förpackningens anvisningar.
Låt dem rinna av och skär i bitar på diagonalen.
Dela den kalla potatisen i bitar. Skiva salladslöken fint.
3. Varva sallad, potatis, sugar snap peas, riven ost och salladslök i en skål strax före serveringen.
4. Rör ihop dijonsenap och vinäger och vispa sedan i olja och vatten. Salta lätt.
5. Drissla dressingen över salladen eller servera den till.

 

Recept Malin Ottosson

Foto Björn Tesch

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

På löpet

  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Amaryllis
      ... av Berit K.
    • Inga snälla barn här.
      ... av nattfjarilen.
    • Klädkod
      När jag stod och klädde på mig i morse så kom jag plötsligt att tänka på crimpleneklänningar, och vå... av Amanda.
  • Diskuteras just nu

    • Kan vi vara utan ledord ???
      För länge sedan myntades ett antal “ordstäv” som var vägledande på livets vandring och ibland var st... av kylling.
    • Den nya gruppen hemlösa är pensionärer!
      Krävs en årsinkomst på 300 000 kr för att få tillgång till en hyresrätt? Då räcker inte pensionen. O... av orera.
    • Gaggig eller…..?
      Såg ett blogginlägg skrivet av Linnea Lewandows för ett tag sedan och fattade inte riktigt vad det h... av silverladyn.