Mat & Dryck

Potatissallad med västerbottensost och sugar snaps. ReceptFoto Björn Tesch

Potatissallad med västerbottensost

Potatissallad är en klassiker till korven. Här är en lyxig variant med riven västerbottensost som sätter smak.

2 portioner

400 g kokt potatis, gärna färskpotatis
200 g sugar snap peas (sockerärter)
2 vårlökar
1 dl riven västerbottensost
1 kruka romansallad

dressing:
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk vinäger, valfri sort
1 dl neutral matolja
2 msk vatten
1 nypa salt
1. Skölj salladen och låt den rinna av ordentligt.
2. Tillaga sugar snap peas enligt förpackningens anvisningar.
Låt dem rinna av och skär i bitar på diagonalen.
Dela den kalla potatisen i bitar. Skiva salladslöken fint.
3. Varva sallad, potatis, sugar snap peas, riven ost och salladslök i en skål strax före serveringen.
4. Rör ihop dijonsenap och vinäger och vispa sedan i olja och vatten. Salta lätt.
5. Drissla dressingen över salladen eller servera den till.

 

Recept Malin Ottosson

Foto Björn Tesch

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0
  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Rättframma diskussioner..
      Rättframma diskussioner var ett ämne som avhandlades i en artikel jag nyligen läst. Tydligen grundar... av silverladyn.
    • Del 3 om apoteket.
      Så var det dags igen för lite apoteksnyheter. Jag behövde köpa ny solcréme. Inte så ofta jag använde... av Amanda.
    • När mördarsniglarna får solbränna
      Bland de viktigaste händelserna i Järfällatrakten är att jag utfört mitt första kallbad i Görväln, d... av bebe.
  • Diskuteras just nu