Mat & Dryck

potatissalladFoto: Björn Tesch

Potatissallad med västerbottensost

Västerbottenost och dressing gjort på dijonsenap ger bra smak åt den här potatissalladen.

2 portioner

400 g kokt potatis, gärna färskpotatis
200 g sugar snap peas (sockerärter)
2 vårlökar
1 dl riven västerbottensost
1 kruka romansallad

dressing:
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk vinäger, valfri sort
1 dl neutral matolja
2 msk vatten
1 nypa salt
1. Skölj salladen och låt den rinna av ordentligt.
2. Tillaga sugar snap peas enligt förpackningens anvisningar.
Låt dem rinna av och skär i bitar på diagonalen.
Dela den kalla potatisen i bitar. Skiva salladslöken fint.
3. Varva sallad, potatis, sugar snap peas, riven ost och salladslök i en skål strax före serveringen.
4. Rör ihop dijonsenap och vinäger och vispa sedan i olja och vatten. Salta lätt.
5. Drissla dressingen över salladen eller servera den till.

Recept Malin Ottosson
Foto Björn Tesch

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

På löpet

  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Varenda morron kl 7.00 börjas det..
      Varje tidig morron börjar dom på gatan precis utanför vårt fönster och de har säkert hållit på hela ... av Sherry.
    • Bakåtsträvare??
      Gråväder mera gråväder mest gråväder denna november ligger bra till i statistiken Och inte har jag l... av Amanda.
    • Det här med att gamla inte äter
      Nu ska jag berätta någonting som jag tycker är bra och som andra kanske kan ta efter. Det talas ju s... av Hans A.
  • Diskuteras just nu