Mat & Dryck

potatissalladFoto: Björn Tesch

Potatissallad med västerbottensost

Västerbottenost och dressing gjort på dijonsenap ger bra smak åt den här potatissalladen.

2 portioner

400 g kokt potatis, gärna färskpotatis
200 g sugar snap peas (sockerärter)
2 vårlökar
1 dl riven västerbottensost
1 kruka romansallad

dressing:
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk vinäger, valfri sort
1 dl neutral matolja
2 msk vatten
1 nypa salt
1. Skölj salladen och låt den rinna av ordentligt.
2. Tillaga sugar snap peas enligt förpackningens anvisningar.
Låt dem rinna av och skär i bitar på diagonalen.
Dela den kalla potatisen i bitar. Skiva salladslöken fint.
3. Varva sallad, potatis, sugar snap peas, riven ost och salladslök i en skål strax före serveringen.
4. Rör ihop dijonsenap och vinäger och vispa sedan i olja och vatten. Salta lätt.
5. Drissla dressingen över salladen eller servera den till.

Recept Malin Ottosson
Foto Björn Tesch

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

På löpet

  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Tiden går sin gilla gång…
      fast man skulle vilja pausa den ibland.  Mycket har hänt sedan mitt senaste inlägg och mycket kommer... av silverladyn.
    • Åter från Norrland
      Är just hemkommen från skrivarkurs på Birka folkhögskola där jag tillsammans med ett drygt 20tal av ... av bebe.
    • Äter i Norrland
      Många delikata specialiteter njuts här i Norrland. Här har jag lärt mig uppskatta surströmmingen, el... av PaulThomas.
  • Diskuteras just nu