Mat & Dryck

potatissalladFoto: Björn Tesch

Potatissallad med västerbottensost

Västerbottenost och dressing gjort på dijonsenap ger bra smak åt den här potatissalladen.

2 portioner

400 g kokt potatis, gärna färskpotatis
200 g sugar snap peas (sockerärter)
2 vårlökar
1 dl riven västerbottensost
1 kruka romansallad

dressing:
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk vinäger, valfri sort
1 dl neutral matolja
2 msk vatten
1 nypa salt
1. Skölj salladen och låt den rinna av ordentligt.
2. Tillaga sugar snap peas enligt förpackningens anvisningar.
Låt dem rinna av och skär i bitar på diagonalen.
Dela den kalla potatisen i bitar. Skiva salladslöken fint.
3. Varva sallad, potatis, sugar snap peas, riven ost och salladslök i en skål strax före serveringen.
4. Rör ihop dijonsenap och vinäger och vispa sedan i olja och vatten. Salta lätt.
5. Drissla dressingen över salladen eller servera den till.

Recept Malin Ottosson
Foto Björn Tesch

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

På löpet

  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Under en hatt?
      Gång efter annan hörs ropen; ett pensionärsparti ska bildas. De ropande hoppas att ett sådant parti ... av kylling.
    • Vatten i örat, stav i handen Räddare i nöd
      I fredag kröp en bit av Görväln in i mitt vänstra öra och vägrade ge sig av. Jag hoppade på Höger be... av bebe.
    • Livet på landet
      Det ska ha blivit något svalare väder sägs det. Hjärnan hackar till och börjar funka till och från. ... av PaulThomas.
  • Diskuteras just nu

    • Om besvikna fördomar
      Jag vet att det är fult att ha fördomar, men jag har det i alla fall. Fördomar mot judar. För mig är... av bebe.
    • Enastående
      Vi som är enastående, ensamboende – hur fixar vi trygghet? Ja, jag som gammelbliven f.d. socialchef ... av Gerd.
    • Har jag ett heltokigt tänkande?????
      Med en dåres envishet så tänker jag på att vi på denna jord är på god väg att förgöra oss. Nu är jag... av vetgirig.