Mat & Dryck

Chanterelles BackgroundFoto: Colourbox

Lyxig kantarellpaj

Smarrig kantarellpaj med västerbottenost.

2 portioner eller förrätt för 4

1 schalottenlök
smör att steka i
200 g gula kantareller
1 msk majsenaredning
1 dl matlagningsgrädde
1/2 dl vitt vin
1 ½ – 2 dl Västerbottensost
1 ark smördeg
1 ägg
persilja
ev. 100 g sidfläsk

1. Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka löken och fräs den i lite smör.
2. Rensa kantarellerna och dela dem i bitar. Fräs kantarellerna några minuter i smör.
3. Blanda lök, kantareller, majsenaredning, matlagningsgrädde, vitt vin till en sås och låt koka upp.
4. Häll i Västerbottensosten i såsen och låt den puttra med. Rör till sist ned ägg och persilja och tag såsen från värmen.
5. Kavla ut smördegsarket till lagom storlek för en ugnsfast form. Degen får gärna räcka upp på kanterna som en pajbotten.
6. Häll svampstuvningen över smördegen och grädda i cirka 20-25 minuter tills pajen fått fin färg.
7. Stek eventuellt finhackat sidfläsk och strö överst på pajen.

Recept: Malin Ottosson

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

Just nu på veteranen.se/Mat & Dryck

På löpet

  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

  • Diskuteras just nu

    • Svåra EU-valet
      Har tittat lite på förutsättningarna till EU-valet i Maj. Sverige skall välja 20 kandidater till den... av SNÄLLER!.
    • Vad gör man?
      Någon ser en bild i en tidning och vet vem som har tagit bilden. I tidningen finns ingen angivelse v... av SNÄLLER!.
    • Anpassning, Mutation, Evolution?
      Vilket epitet är det rätta om vi människor lär om till att bli gräsätare i ett försök att rädda oss ... av vetgirig.