Mat & Dryck

Chanterelles BackgroundFoto: Colourbox

Lyxig kantarellpaj

Smarrig kantarellpaj med västerbottenost.

2 portioner eller förrätt för 4

1 schalottenlök
smör att steka i
200 g gula kantareller
1 msk majsenaredning
1 dl matlagningsgrädde
1/2 dl vitt vin
1 ½ – 2 dl Västerbottensost
1 ark smördeg
1 ägg
persilja
ev. 100 g sidfläsk

1. Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka löken och fräs den i lite smör.
2. Rensa kantarellerna och dela dem i bitar. Fräs kantarellerna några minuter i smör.
3. Blanda lök, kantareller, majsenaredning, matlagningsgrädde, vitt vin till en sås och låt koka upp.
4. Häll i Västerbottensosten i såsen och låt den puttra med. Rör till sist ned ägg och persilja och tag såsen från värmen.
5. Kavla ut smördegsarket till lagom storlek för en ugnsfast form. Degen får gärna räcka upp på kanterna som en pajbotten.
6. Häll svampstuvningen över smördegen och grädda i cirka 20-25 minuter tills pajen fått fin färg.
7. Stek eventuellt finhackat sidfläsk och strö överst på pajen.

Recept: Malin Ottosson

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

På löpet

  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Vad vi kan lära
      Hittade detta på nätet, värt att tänka på? http://www.dump.com/babiesteach/ Appropå att inskränka si... av Jalle.
    • På äventyr i Stockholmstrafiken
      Vi hade varit inne i Stockholm, min goda vän och jag. På konserthuset, lyssnat på en hyllning till B... av Amanda.
    • Pollenhelvete
      Detta blir en gnällig blogg, tyvärr. Jag har pollenallergi, som inte blivit enklare efter gråstarrop... av Gerd.
  • Diskuteras just nu

    • Vad vi kan lära
      Hittade detta på nätet, värt att tänka på? http://www.dump.com/babiesteach/ Appropå att inskränka si... av Jalle.
    • På äventyr i Stockholmstrafiken
      Vi hade varit inne i Stockholm, min goda vän och jag. På konserthuset, lyssnat på en hyllning till B... av Amanda.
    • Pollenhelvete
      Detta blir en gnällig blogg, tyvärr. Jag har pollenallergi, som inte blivit enklare efter gråstarrop... av Gerd.