Mat & Dryck

Chanterelles BackgroundFoto: Colourbox

Lyxig kantarellpaj

Smarrig kantarellpaj med västerbottenost.

2 portioner eller förrätt för 4

1 schalottenlök
smör att steka i
200 g gula kantareller
1 msk majsenaredning
1 dl matlagningsgrädde
1/2 dl vitt vin
1 ½ – 2 dl Västerbottensost
1 ark smördeg
1 ägg
persilja
ev. 100 g sidfläsk

1. Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka löken och fräs den i lite smör.
2. Rensa kantarellerna och dela dem i bitar. Fräs kantarellerna några minuter i smör.
3. Blanda lök, kantareller, majsenaredning, matlagningsgrädde, vitt vin till en sås och låt koka upp.
4. Häll i Västerbottensosten i såsen och låt den puttra med. Rör till sist ned ägg och persilja och tag såsen från värmen.
5. Kavla ut smördegsarket till lagom storlek för en ugnsfast form. Degen får gärna räcka upp på kanterna som en pajbotten.
6. Häll svampstuvningen över smördegen och grädda i cirka 20-25 minuter tills pajen fått fin färg.
7. Stek eventuellt finhackat sidfläsk och strö överst på pajen.

Recept: Malin Ottosson

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0
  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Rättframma diskussioner..
      Rättframma diskussioner var ett ämne som avhandlades i en artikel jag nyligen läst. Tydligen grundar... av silverladyn.
    • Del 3 om apoteket.
      Så var det dags igen för lite apoteksnyheter. Jag behövde köpa ny solcréme. Inte så ofta jag använde... av Amanda.
    • När mördarsniglarna får solbränna
      Bland de viktigaste händelserna i Järfällatrakten är att jag utfört mitt första kallbad i Görväln, d... av bebe.
  • Diskuteras just nu