Mat & Dryck

Chanterelles BackgroundFoto: Colourbox

Lyxig kantarellpaj

Smarrig kantarellpaj med västerbottenost.

2 portioner eller förrätt för 4

1 schalottenlök
smör att steka i
200 g gula kantareller
1 msk majsenaredning
1 dl matlagningsgrädde
1/2 dl vitt vin
1 ½ – 2 dl Västerbottensost
1 ark smördeg
1 ägg
persilja
ev. 100 g sidfläsk

1. Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka löken och fräs den i lite smör.
2. Rensa kantarellerna och dela dem i bitar. Fräs kantarellerna några minuter i smör.
3. Blanda lök, kantareller, majsenaredning, matlagningsgrädde, vitt vin till en sås och låt koka upp.
4. Häll i Västerbottensosten i såsen och låt den puttra med. Rör till sist ned ägg och persilja och tag såsen från värmen.
5. Kavla ut smördegsarket till lagom storlek för en ugnsfast form. Degen får gärna räcka upp på kanterna som en pajbotten.
6. Häll svampstuvningen över smördegen och grädda i cirka 20-25 minuter tills pajen fått fin färg.
7. Stek eventuellt finhackat sidfläsk och strö överst på pajen.

Recept: Malin Ottosson

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

På löpet

  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Farväl Augusti 2015
      ... av Didania.
    • ”Gamla mormor”
      Så kallas min lokaltidning i folkmun. Nog är hon gammal alltid, hela 257 år och är den äldsta nuvara... av silverladyn.
    • Det ryker…
      … på min balkong. Det är undertecknad som börjat om igen med det ”som dödar”, som ... av gunillago.
  • Diskuteras just nu

    • Ond bråd död..
      och förtryck/förföljelser runt om i världen är vardagsmat idag. Enligt media är det ca 60 miljoner f... av silverladyn.
    • Riksdagsmännens ”eviga” lön
      I dag kan man läsa en intressant artikel på SvT:s hemsida om hur flera av riksdagsmännen som avgått ... av Tatluser.
    • Märkligt!
      Nog är det märkligt att vi har en statsminister, som varken visar eller uttalar sig när två etniska ... av annaconda.