Mat & Dryck

Chanterelles BackgroundFoto: Colourbox

Lyxig kantarellpaj

Smarrig kantarellpaj med västerbottenost.

2 portioner eller förrätt för 4

1 schalottenlök
smör att steka i
200 g gula kantareller
1 msk majsenaredning
1 dl matlagningsgrädde
1/2 dl vitt vin
1 ½ – 2 dl Västerbottensost
1 ark smördeg
1 ägg
persilja
ev. 100 g sidfläsk

1. Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka löken och fräs den i lite smör.
2. Rensa kantarellerna och dela dem i bitar. Fräs kantarellerna några minuter i smör.
3. Blanda lök, kantareller, majsenaredning, matlagningsgrädde, vitt vin till en sås och låt koka upp.
4. Häll i Västerbottensosten i såsen och låt den puttra med. Rör till sist ned ägg och persilja och tag såsen från värmen.
5. Kavla ut smördegsarket till lagom storlek för en ugnsfast form. Degen får gärna räcka upp på kanterna som en pajbotten.
6. Häll svampstuvningen över smördegen och grädda i cirka 20-25 minuter tills pajen fått fin färg.
7. Stek eventuellt finhackat sidfläsk och strö överst på pajen.

Recept: Malin Ottosson

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

Just nu på veteranen.se/Mat & Dryck

På löpet

  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Broderade dukar som gåva från Norge…
      Dessa fyra broderade dukar har min makes syster gjort. Hon har utställningar med hembroderat och sit... av Sherry.
    • Lika värde?
      Fick sent omsider syn på den långa diskussionen om människors lika värde och kan inte nu så långt ef... av Berit K.
    • berättarhöst
      Så har det blivit oktober och den första frostnatten är precis avklarad. Så nu har frostnupenheten i... av bebe.
  • Diskuteras just nu

    • Så enkelt höjer du din pension…
      ... av Sherry.
    • Klorkyckling
      Läste för en stund sedan på SvT-play om den amerikanska klorkycklingen, det låter otäckt och risken ... av Tatluser.
    • Rätt eller fel?
      Har precis avslutat Ingrid Carlbergs gedigna verk ”Det står ett rum här och väntar på Dej̶... av Livslust.