Mat & Dryck

Chanterelles BackgroundFoto: Colourbox

Lyxig kantarellpaj

Smarrig kantarellpaj med västerbottenost.

2 portioner eller förrätt för 4

1 schalottenlök
smör att steka i
200 g gula kantareller
1 msk majsenaredning
1 dl matlagningsgrädde
1/2 dl vitt vin
1 ½ – 2 dl Västerbottensost
1 ark smördeg
1 ägg
persilja
ev. 100 g sidfläsk

1. Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka löken och fräs den i lite smör.
2. Rensa kantarellerna och dela dem i bitar. Fräs kantarellerna några minuter i smör.
3. Blanda lök, kantareller, majsenaredning, matlagningsgrädde, vitt vin till en sås och låt koka upp.
4. Häll i Västerbottensosten i såsen och låt den puttra med. Rör till sist ned ägg och persilja och tag såsen från värmen.
5. Kavla ut smördegsarket till lagom storlek för en ugnsfast form. Degen får gärna räcka upp på kanterna som en pajbotten.
6. Häll svampstuvningen över smördegen och grädda i cirka 20-25 minuter tills pajen fått fin färg.
7. Stek eventuellt finhackat sidfläsk och strö överst på pajen.

Recept: Malin Ottosson

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

På löpet

  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Lyxproblem
      ... av Gerd.
    • Pendeltågsresa
      På pendeltåget en hel klass sjuåringar som kvittrar glatt och en kärv lärare som står upp i vagnen h... av Amanda.
    • I tordags sken solen
      I morse sken solen och på lilla skogsrundan, som endast till del krävde dubbar, låg ett antal fåglar... av bebe.
  • Diskuteras just nu

    • Ägna tiden till att skriva sina memoarer
      Betyder det att man räknas på samma sätt som man fått ett jobb på arbetsmarknaden? F.d. riksdagspoli... av Tatluser.
    • Orolig över mitt barnbarn
      Hej, Thomas heter jag, lever ett gott liv med min fru här nere i Skåne. Hittade detta forum tack var... av Thomas.Dahlberg.
    • Om rätten att kasta skit
      Läser i tidningen om Pascalidous som tydligen utsätts för nätförföljelse för sina i mitt tycke utomo... av bebe.