Mat & Dryck

COLOURBOX4169209Foto Colourbox

Körsbärssaft med vaniljstång

Häll saften i flaskor och förvara mörkt och svalt.

Cirka 3 flaskor

2-3 liter körsbär
1 liter vinbär
3-4 dl vatten
1 vaniljstång

1. Lägg bären i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i kastrullen. Lägg också i själva vaniljstången.
2. Tillsätt vatten och koka upp. Koka i 15-20 minuter.
3. Låt sedan saften rinna av genom en silduk (eller en ren kökshandduk som offras) i minst 30 minuter.
4. Mät upp saften och koka upp den igen. Tillsätt 7 dl socker per liter avrunnen saft och rör tills sockret löst sig.
5. Koka upp igen och låt koka i någon minut.
6. Ta bort från värmen och skumma väl. Tillsätt, om du vill, konserveringsmedel enligt anvisningar på flaskan. Om saften fryses in samma dag eller dricks ur inom en vecka behövs inget konserveringsmedel.
7. Häll saften i väl rengjorda flaskor, förvara dem mörkt och svalt.

Recept: Malin Ottosson

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

På löpet

  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Vindbyar
      … Hade jag haft segel på rollen kunde jag ha gått för fulla segel! Skulle till en statoilmack ... av gunillago.
    • Om vad man inte får
      Läste Cronemans hyllning till TV programmet om Stig Larsson. Jag känner inte till honom med den stav... av bebe.
    • Vad vi kan lära
      Hittade detta på nätet, värt att tänka på? http://www.dump.com/babiesteach/ Appropå att inskränka si... av Jalle.
  • Diskuteras just nu

    • Givandets etik
      Hamnade på en debatt om givandets etik som gav många intressanta tankegångar. Varför ger vi ut penga... av Hans A.
    • INVANDRINGEN I SVERIGE
      Nu har också f d chefredaktören för Svenska Dagbladet Bertil Torekull sagt till att invandringen til... av Nyliberalen.
    • Fosterlandes försvar
      På Facebook hittade jag ett inägg om försvaret som jag fann anledning att fundera över.Frågan om för... av bebe.