Mat & Dryck

COLOURBOX4169209Foto Colourbox

Körsbärssaft med vaniljstång

Häll saften i flaskor och förvara mörkt och svalt.

Cirka 3 flaskor

2-3 liter körsbär
1 liter vinbär
3-4 dl vatten
1 vaniljstång

1. Lägg bären i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i kastrullen. Lägg också i själva vaniljstången.
2. Tillsätt vatten och koka upp. Koka i 15-20 minuter.
3. Låt sedan saften rinna av genom en silduk (eller en ren kökshandduk som offras) i minst 30 minuter.
4. Mät upp saften och koka upp den igen. Tillsätt 7 dl socker per liter avrunnen saft och rör tills sockret löst sig.
5. Koka upp igen och låt koka i någon minut.
6. Ta bort från värmen och skumma väl. Tillsätt, om du vill, konserveringsmedel enligt anvisningar på flaskan. Om saften fryses in samma dag eller dricks ur inom en vecka behövs inget konserveringsmedel.
7. Häll saften i väl rengjorda flaskor, förvara dem mörkt och svalt.

Recept: Malin Ottosson

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

På löpet

  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Tiden går sin gilla gång…
      fast man skulle vilja pausa den ibland.  Mycket har hänt sedan mitt senaste inlägg och mycket kommer... av silverladyn.
    • Åter från Norrland
      Är just hemkommen från skrivarkurs på Birka folkhögskola där jag tillsammans med ett drygt 20tal av ... av bebe.
    • Äter i Norrland
      Många delikata specialiteter njuts här i Norrland. Här har jag lärt mig uppskatta surströmmingen, el... av PaulThomas.
  • Diskuteras just nu

    • Vem är det som intrigerar i bakgrunden mot mig?
      Till den eller dem som ondgör sig över mitt inlägg och beordrade människor på denna blogg att inte d... av dagmars15.
    • Till alla på bloggen
      Så långt jag uppfattar det rätt någon har beordrat er att inte diskutera mitt senaste inlägg beträff... av dagmars15.
    • Vad får diskutera?
      Utdrag av Silvergenerationnens Allmänna villkor: Du får alltså inte göra eller sprida uttalanden som... av annaconda.