Mat & Dryck

COLOURBOX4169209Foto Colourbox

Körsbärssaft med vaniljstång

Häll saften i flaskor och förvara mörkt och svalt.

Cirka 3 flaskor

2-3 liter körsbär
1 liter vinbär
3-4 dl vatten
1 vaniljstång

1. Lägg bären i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i kastrullen. Lägg också i själva vaniljstången.
2. Tillsätt vatten och koka upp. Koka i 15-20 minuter.
3. Låt sedan saften rinna av genom en silduk (eller en ren kökshandduk som offras) i minst 30 minuter.
4. Mät upp saften och koka upp den igen. Tillsätt 7 dl socker per liter avrunnen saft och rör tills sockret löst sig.
5. Koka upp igen och låt koka i någon minut.
6. Ta bort från värmen och skumma väl. Tillsätt, om du vill, konserveringsmedel enligt anvisningar på flaskan. Om saften fryses in samma dag eller dricks ur inom en vecka behövs inget konserveringsmedel.
7. Häll saften i väl rengjorda flaskor, förvara dem mörkt och svalt.

Recept: Malin Ottosson

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

Just nu på veteranen.se/Mat & Dryck

På löpet

  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Kvinnotrubbel
      Mot röda ögon (mina annars gröna) finns droppar. Mot vit-gråa ögonfransar finns mascara. Kombination... av Gerd.
    • Pingst 2015.
      Idag är det nationalparkernas dag eller Nationalparksdagen. Dagen firas runt om i Europa till minne ... av Edor.
    • En liten fransk stad
      Har nu sett det 9de (10de?) avsnittet av SVT serien ”En liten fransk stad” och är fullst... av bebe.
  • Diskuteras just nu

    • Flyktingar och Italien
      Titta på länken där nere, väldigt intressant beträffande båtflyktingar i Italien. https://youtu.be/j... av dagmars15.
    • Överenskomelsen om bromsen
      Överenskommelsen om bromsen är endast kosmetik. Så länge kommer bromsen att existera så länge kommer... av dagmars15.
    • S har svikit …
      Det är frågan om S har bara svikit eller inte ens hade uppriktigt intresse att göra något för pensio... av dagmars15.