Mat & Dryck

COLOURBOX4169209Foto Colourbox

Körsbärssaft med vaniljstång

Häll saften i flaskor och förvara mörkt och svalt.

Cirka 3 flaskor

2-3 liter körsbär
1 liter vinbär
3-4 dl vatten
1 vaniljstång

1. Lägg bären i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i kastrullen. Lägg också i själva vaniljstången.
2. Tillsätt vatten och koka upp. Koka i 15-20 minuter.
3. Låt sedan saften rinna av genom en silduk (eller en ren kökshandduk som offras) i minst 30 minuter.
4. Mät upp saften och koka upp den igen. Tillsätt 7 dl socker per liter avrunnen saft och rör tills sockret löst sig.
5. Koka upp igen och låt koka i någon minut.
6. Ta bort från värmen och skumma väl. Tillsätt, om du vill, konserveringsmedel enligt anvisningar på flaskan. Om saften fryses in samma dag eller dricks ur inom en vecka behövs inget konserveringsmedel.
7. Häll saften i väl rengjorda flaskor, förvara dem mörkt och svalt.

Recept: Malin Ottosson

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

Just nu på veteranen.se/Mat & Dryck

På löpet

  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Den andre september
      Ju äldre jag blir desto mer eftertänksam blir jag och funderar över hur vissa människor beter sig i ... av silverladyn.
    • Belladonna
      Växten belladonna, Atropa belladonna, har fått sitt namn av en gammal italiensk sedvänja att droppa ... av Sherry.
    • Politisk trevare
         Idag har jag varit politisk. Inte bara röstat, utan ställt frågor till politiker. Det var centern... av etha.
  • Diskuteras just nu

    • Den andre september
      Ju äldre jag blir desto mer eftertänksam blir jag och funderar över hur vissa människor beter sig i ... av silverladyn.
    • Belladonna
      Växten belladonna, Atropa belladonna, har fått sitt namn av en gammal italiensk sedvänja att droppa ... av Sherry.
    • Politisk trevare
         Idag har jag varit politisk. Inte bara röstat, utan ställt frågor till politiker. Det var centern... av etha.