Mat & Dryck

COLOURBOX4169209Foto Colourbox

Körsbärssaft med vaniljstång

Häll saften i flaskor och förvara mörkt och svalt.

Cirka 3 flaskor

2-3 liter körsbär
1 liter vinbär
3-4 dl vatten
1 vaniljstång

1. Lägg bären i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i kastrullen. Lägg också i själva vaniljstången.
2. Tillsätt vatten och koka upp. Koka i 15-20 minuter.
3. Låt sedan saften rinna av genom en silduk (eller en ren kökshandduk som offras) i minst 30 minuter.
4. Mät upp saften och koka upp den igen. Tillsätt 7 dl socker per liter avrunnen saft och rör tills sockret löst sig.
5. Koka upp igen och låt koka i någon minut.
6. Ta bort från värmen och skumma väl. Tillsätt, om du vill, konserveringsmedel enligt anvisningar på flaskan. Om saften fryses in samma dag eller dricks ur inom en vecka behövs inget konserveringsmedel.
7. Häll saften i väl rengjorda flaskor, förvara dem mörkt och svalt.

Recept: Malin Ottosson

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

Just nu på veteranen.se/Mat & Dryck

På löpet

  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Crusoedull
      ... av PaulThomas.
    • Fin Helg önskar jag ER
      … Vackra PÅSKägg – och goda! Det hoppas jag att ni får nu i Påsk! Fruktbarhetens helg fö... av gunillago.
    • Nål och tråd räddade oss
        Ett sidospår i vetgirigs diskussion om överlevnad gav mej nya funderingar. Tidigare har jag läst a... av etha.
  • Diskuteras just nu

    • Svåra EU-valet
      Har tittat lite på förutsättningarna till EU-valet i Maj. Sverige skall välja 20 kandidater till den... av SNÄLLER!.
    • Vad gör man?
      Någon ser en bild i en tidning och vet vem som har tagit bilden. I tidningen finns ingen angivelse v... av SNÄLLER!.
    • Anpassning, Mutation, Evolution?
      Vilket epitet är det rätta om vi människor lär om till att bli gräsätare i ett försök att rädda oss ... av vetgirig.