Mat & Dryck

COLOURBOX4169209Foto Colourbox

Körsbärssaft med vaniljstång

Häll saften i flaskor och förvara mörkt och svalt.

Cirka 3 flaskor

2-3 liter körsbär
1 liter vinbär
3-4 dl vatten
1 vaniljstång

1. Lägg bären i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i kastrullen. Lägg också i själva vaniljstången.
2. Tillsätt vatten och koka upp. Koka i 15-20 minuter.
3. Låt sedan saften rinna av genom en silduk (eller en ren kökshandduk som offras) i minst 30 minuter.
4. Mät upp saften och koka upp den igen. Tillsätt 7 dl socker per liter avrunnen saft och rör tills sockret löst sig.
5. Koka upp igen och låt koka i någon minut.
6. Ta bort från värmen och skumma väl. Tillsätt, om du vill, konserveringsmedel enligt anvisningar på flaskan. Om saften fryses in samma dag eller dricks ur inom en vecka behövs inget konserveringsmedel.
7. Häll saften i väl rengjorda flaskor, förvara dem mörkt och svalt.

Recept: Malin Ottosson

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

Just nu på veteranen.se/Mat & Dryck

På löpet

  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Hösttröst..
      Tröst. Att ha någon som tröstar då hösten och kylan kommer, borde vara en rättighet som skulle skriv... av Sherry.
    • Fantastisk sommardag 19 sept
      En sådan gudomlig dag, vi vandrade i sommarvärmen under de stora träden på Djurgården, man riktigt h... av Tatluser.
    • Riktig poet!?
      Min jourhavande skrivarmorsa ligger skönt tillrätta i min skrivbordslåda. Hon är idel öra lyssnar på... av Livslust.
  • Diskuteras just nu