Mat & Dryck

COLOURBOX4483303Foto Colourbox

Hirams svartvinbärssylt

Enkelt recept på svartvinbärssylt.

Cirka 4 burkar

Matskribenten Märit Huldt, alias Hiram, lever inte längre men hennes recept på svartvinbärssylt är suveränt och kommer att leva för evigt. Receptet är så enkelt att man kan lära sig det utantill.

1 kg svarta vinbär
1 liter vatten
2 kg socker

1. Koka bär och vatten i en kvart.
2. Tillsätt sockret och rör till det smält.
3. Skumma noga och häll i väl rengjorda burkar. Förvara mörkt och svalt.

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

Just nu på veteranen.se/Mat & Dryck

På löpet

  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Nattens ljusning
      … Den blå skymningen är tillbaka till min stora glädje. Kura skymning var en av min farmors st... av gunillago.
    • Pelargonerna och världen
      Och så skiner solen Jag har mina funderingar Känner jag mig inte lite bättre idag? I varje fall känd... av Amanda.
    • En bok i hyllan
      Häromåret köpte jag en pocketbok om Japans historia inför en vinterresa till varmare trakter (se inl... av Hyperbore.
  • Diskuteras just nu

    • Om rätten att kasta skit
      Läser i tidningen om Pascalidous som tydligen utsätts för nätförföljelse för sina i mitt tycke utomo... av bebe.
    • Människan och verket
      Minns att jag i en diskussionn om Moberg  framhöls behovet av att skilja mellan människan och verken... av hesiodos.
    • Larmrapport!
      I dag kom en larmrapport om cancerbildande tungmetallen Arsenik som förekommer i risprodukter. Cance... av vetgirig.