Mat & Dryck

COLOURBOX4483303Foto Colourbox

Hirams svartvinbärssylt

Enkelt recept på svartvinbärssylt.

Cirka 4 burkar

Matskribenten Märit Huldt, alias Hiram, lever inte längre men hennes recept på svartvinbärssylt är suveränt och kommer att leva för evigt. Receptet är så enkelt att man kan lära sig det utantill.

1 kg svarta vinbär
1 liter vatten
2 kg socker

1. Koka bär och vatten i en kvart.
2. Tillsätt sockret och rör till det smält.
3. Skumma noga och häll i väl rengjorda burkar. Förvara mörkt och svalt.

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

Just nu på veteranen.se/Mat & Dryck

På löpet

  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Upplevelse i konsthallen
      Jag gick igår på Röda Sten värmecentralen som blev en konsthall precis under Älvsborgsbron i Götebor... av Amanda.
    • Robban
      Det gjorde ont i går att se Robert Broberg på teve. Vilken konstnär – vilken energi, glädje oc... av Didania.
    • Livspussel & livspyssel
      ... av Gerd.
  • Diskuteras just nu