Mat & Dryck

COLOURBOX4483303Foto Colourbox

Hirams svartvinbärssylt

Enkelt recept på svartvinbärssylt.

Cirka 4 burkar

Matskribenten Märit Huldt, alias Hiram, lever inte längre men hennes recept på svartvinbärssylt är suveränt och kommer att leva för evigt. Receptet är så enkelt att man kan lära sig det utantill.

1 kg svarta vinbär
1 liter vatten
2 kg socker

1. Koka bär och vatten i en kvart.
2. Tillsätt sockret och rör till det smält.
3. Skumma noga och häll i väl rengjorda burkar. Förvara mörkt och svalt.

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0
  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • En försynt fråga bara …
      finns det någon här som bytt ut sin trasiga höftled mot en ny? Det lär vara ganska vanligt. Nu är de... av Berit K.
    • Sapiens m.m.
      Alla här på sidan är så flitiga, jag har inte varit med på länge, men jag skriver rätt mycket på Fac... av Majsa.
    • Har man tagit kon på isen …
      När isbergen från snöröjningen  smälte fylldes gräsmattan med väggrus. Som vid inlandsisens död, men... av bebe.
  • Diskuteras just nu

    • Givandets etik
      Hamnade på en debatt om givandets etik som gav många intressanta tankegångar. Varför ger vi ut penga... av Hans A.
    • INVANDRINGEN I SVERIGE
      Nu har också f d chefredaktören för Svenska Dagbladet Bertil Torekull sagt till att invandringen til... av Nyliberalen.
    • Fosterlandes försvar
      På Facebook hittade jag ett inägg om försvaret som jag fann anledning att fundera över.Frågan om för... av bebe.