Mat & Dryck

COLOURBOX4483303Foto Colourbox

Hirams svartvinbärssylt

Enkelt recept på svartvinbärssylt.

Cirka 4 burkar

Matskribenten Märit Huldt, alias Hiram, lever inte längre men hennes recept på svartvinbärssylt är suveränt och kommer att leva för evigt. Receptet är så enkelt att man kan lära sig det utantill.

1 kg svarta vinbär
1 liter vatten
2 kg socker

1. Koka bär och vatten i en kvart.
2. Tillsätt sockret och rör till det smält.
3. Skumma noga och häll i väl rengjorda burkar. Förvara mörkt och svalt.

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

På löpet

  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Butternötpumpa
      Butternötpumpa var det – inte melon, som jag trodde! Felköp således – och här kastas ingen mat... av Gerd.
    • Visst är vi jämlika 2014?!!
      Kan inte låta bli att ta upp det ständiga trätoämnet i våra skolor om vem som skall vara tomte eller... av SNÄLLER!.
    • Vad man varit med om men inte hunnit fatta
      Idag ligger dimman så töt över fororten, att jag inte ens kan hitta Metrobloggen. Dimman har formodl... av bebe.
  • Diskuteras just nu