Mat & Dryck

mat_rabarberlyxFoto: Björn Tesch

Enkel rabarberlyx

Smörstekta havregryn och grädde varvas till en härlig dessert.

 2 portioner

1,5 dl rabarber- och jordgubbssylt
(köp färdig sylt eller koka egen enligt vårt recept)
2,5 dl havregryn
1,5 dl strösocker
75 g smör
2 dl vispgrädde

1. Stek havregryn och socker i smör i några minuter tills det börjar få färg och sockret löst sig. Låt svalna på bakplåtspapper.
2. Vispa grädden. Krossa de rostade havregrynen till stora smulor.
3. Varva smulor, sylt och grädde i vackra glas. Servera genast.

Recept: Malin Ottosson

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

På löpet

  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Om vad man inte får
      Läste Cronemans hyllning till TV programmet om Stig Larsson. Jag känner inte till honom med den stav... av bebe.
    • Vad vi kan lära
      Hittade detta på nätet, värt att tänka på? http://www.dump.com/babiesteach/ Appropå att inskränka si... av Jalle.
    • På äventyr i Stockholmstrafiken
      Vi hade varit inne i Stockholm, min goda vän och jag. På konserthuset, lyssnat på en hyllning till B... av Amanda.
  • Diskuteras just nu

    • Givandets etik
      Hamnade på en debatt om givandets etik som gav många intressanta tankegångar. Varför ger vi ut penga... av Hans A.
    • INVANDRINGEN I SVERIGE
      Nu har också f d chefredaktören för Svenska Dagbladet Bertil Torekull sagt till att invandringen til... av Nyliberalen.
    • Fosterlandes försvar
      På Facebook hittade jag ett inägg om försvaret som jag fann anledning att fundera över.Frågan om för... av bebe.