Mat & Dryck

mat_rabarberlyxFoto: Björn Tesch

Enkel rabarberlyx

Smörstekta havregryn och grädde varvas till en härlig dessert.

 2 portioner

1,5 dl rabarber- och jordgubbssylt
(köp färdig sylt eller koka egen enligt vårt recept)
2,5 dl havregryn
1,5 dl strösocker
75 g smör
2 dl vispgrädde

1. Stek havregryn och socker i smör i några minuter tills det börjar få färg och sockret löst sig. Låt svalna på bakplåtspapper.
2. Vispa grädden. Krossa de rostade havregrynen till stora smulor.
3. Varva smulor, sylt och grädde i vackra glas. Servera genast.

Recept: Malin Ottosson

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

Just nu på veteranen.se/Mat & Dryck

På löpet

  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

  • Diskuteras just nu

    • Är alla lika mycket värda?
      Det talas ibland om människors lika värde men människor har väl aldrig haft lika värde, det är ju en... av boalmen.
    • Människors olika värde/ människors lika värde
      Vart är Sverige på väg? I efterdyningarna av medias bevakning av omvärldens turbulens, med islamisti... av silverladyn.
    • Tiggarstav!
      Häromdagen höll Reinfeldt ett mycket bra tal, väldigt verbalt med retorik utöver det vanliga. Samtid... av vetgirig.