Mat & Dryck

mat_rabarberlyxFoto: Björn Tesch

Enkel rabarberlyx

Smörstekta havregryn och grädde varvas till en härlig dessert.

 2 portioner

1,5 dl rabarber- och jordgubbssylt
(köp färdig sylt eller koka egen enligt vårt recept)
2,5 dl havregryn
1,5 dl strösocker
75 g smör
2 dl vispgrädde

1. Stek havregryn och socker i smör i några minuter tills det börjar få färg och sockret löst sig. Låt svalna på bakplåtspapper.
2. Vispa grädden. Krossa de rostade havregrynen till stora smulor.
3. Varva smulor, sylt och grädde i vackra glas. Servera genast.

Recept: Malin Ottosson

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

På löpet

  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Om ”Det gudlösa folket”
      David Thurfjells bok ”Det gudlösa folket” har ju fått stor uppmärksamhet. Jag har läst b... av Majsa.
    • Om världen och den vid husknuten
      Igår var det tydligen en bra vandringsdag, för kanske ett hundra fötter från Stockholms Vandrarfören... av bebe.
    • För mycket
      Det är för mycket flyktingar i världen de översvämmar mig och inte kan jag göra något åt det Hemtjän... av Amanda.
  • Diskuteras just nu

    • Riksdagsmännens ”eviga” lön
      I dag kan man läsa en intressant artikel på SvT:s hemsida om hur flera av riksdagsmännen som avgått ... av Tatluser.
    • Märkligt!
      Nog är det märkligt att vi har en statsminister, som varken visar eller uttalar sig när två etniska ... av annaconda.
    • Hur mycket vet vi om oss själva?
      Det sägs ofta med en viss självklarhet att vi känner oss själva bäst. Men gör vi verkligen det? Tank... av hesiodos.