Mat & Dryck

mat_rabarberlyxFoto: Björn Tesch

Enkel rabarberlyx

Smörstekta havregryn och grädde varvas till en härlig dessert.

 2 portioner

1,5 dl rabarber- och jordgubbssylt
(köp färdig sylt eller koka egen enligt vårt recept)
2,5 dl havregryn
1,5 dl strösocker
75 g smör
2 dl vispgrädde

1. Stek havregryn och socker i smör i några minuter tills det börjar få färg och sockret löst sig. Låt svalna på bakplåtspapper.
2. Vispa grädden. Krossa de rostade havregrynen till stora smulor.
3. Varva smulor, sylt och grädde i vackra glas. Servera genast.

Recept: Malin Ottosson

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

Just nu på veteranen.se/Mat & Dryck

På löpet

  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Facebook
      För några månader sen gick jag åter in på Facebook. Hade varit där en kort period tidigare, men krån... av Didania.
    • Jag, en syndare
      Sommartid ägnar jag mig åt att frossa. Inte bara någon gång då och då, Inte bara en gång i veckan, u... av silverladyn.
    • Upplevelse i konsthallen
      Jag gick igår på Röda Sten värmecentralen som blev en konsthall precis under Älvsborgsbron i Götebor... av Amanda.
  • Diskuteras just nu