Mat & Dryck

mat_rabarberlyxFoto: Björn Tesch

Enkel rabarberlyx

Smörstekta havregryn och grädde varvas till en härlig dessert.

 2 portioner

1,5 dl rabarber- och jordgubbssylt
(köp färdig sylt eller koka egen enligt vårt recept)
2,5 dl havregryn
1,5 dl strösocker
75 g smör
2 dl vispgrädde

1. Stek havregryn och socker i smör i några minuter tills det börjar få färg och sockret löst sig. Låt svalna på bakplåtspapper.
2. Vispa grädden. Krossa de rostade havregrynen till stora smulor.
3. Varva smulor, sylt och grädde i vackra glas. Servera genast.

Recept: Malin Ottosson

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

På löpet

  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Fröken, vad är det?
      Var i köpcentret för att byta bok i Bokia-biblioteket och gick sen till caféet för litet kaffe med e... av Berit K.
    • Lyxproblem
      ... av Gerd.
    • Pendeltågsresa
      På pendeltåget en hel klass sjuåringar som kvittrar glatt och en kärv lärare som står upp i vagnen h... av Amanda.
  • Diskuteras just nu

    • Ägna tiden till att skriva sina memoarer
      Betyder det att man räknas på samma sätt som man fått ett jobb på arbetsmarknaden? F.d. riksdagspoli... av Tatluser.
    • Orolig över mitt barnbarn
      Hej, Thomas heter jag, lever ett gott liv med min fru här nere i Skåne. Hittade detta forum tack var... av Thomas.Dahlberg.
    • Om rätten att kasta skit
      Läser i tidningen om Pascalidous som tydligen utsätts för nätförföljelse för sina i mitt tycke utomo... av bebe.