Mat & Dryck

mat_rabarberlyxFoto: Björn Tesch

Enkel rabarberlyx

Smörstekta havregryn och grädde varvas till en härlig dessert.

 2 portioner

1,5 dl rabarber- och jordgubbssylt
(köp färdig sylt eller koka egen enligt vårt recept)
2,5 dl havregryn
1,5 dl strösocker
75 g smör
2 dl vispgrädde

1. Stek havregryn och socker i smör i några minuter tills det börjar få färg och sockret löst sig. Låt svalna på bakplåtspapper.
2. Vispa grädden. Krossa de rostade havregrynen till stora smulor.
3. Varva smulor, sylt och grädde i vackra glas. Servera genast.

Recept: Malin Ottosson

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0
  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Äter i Norrland
      Många delikata specialiteter njuts här i Norrland. Här har jag lärt mig uppskatta surströmmingen, el... av PaulThomas.
    • Var vänliga mot varandra
      För att alla ska känna sig välkomna på Silvergenerationen krävs en sansad samtalston och ett respekt... av veteranenredaktionen.
    • Att ha det bra…
      Lördag och söndag var riktigt varma men nu regnar det igen, få se hur veckan fortsätter. Men nu har ... av Jalle.
  • Diskuteras just nu