Mat & Dryck

mat_rabarberlyxFoto: Björn Tesch

Enkel rabarberlyx

Smörstekta havregryn och grädde varvas till en härlig dessert.

 2 portioner

1,5 dl rabarber- och jordgubbssylt
(köp färdig sylt eller koka egen enligt vårt recept)
2,5 dl havregryn
1,5 dl strösocker
75 g smör
2 dl vispgrädde

1. Stek havregryn och socker i smör i några minuter tills det börjar få färg och sockret löst sig. Låt svalna på bakplåtspapper.
2. Vispa grädden. Krossa de rostade havregrynen till stora smulor.
3. Varva smulor, sylt och grädde i vackra glas. Servera genast.

Recept: Malin Ottosson

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

På löpet

  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Städardag sammanfallande med skyltfönsterdagen
      Så börjar upploppet. Min musarm är besiktigade av läkarvetenskapen som inte betraktade den som en dö... av bebe.
    • God Jul ?
      Silvergenerationen | din generations mötesplats på nätet. Följande information på denna sida är bara... av nitanita.
    • Jönssons horisont
      Minuters jakt Undan för hundan! Renar i faslig takt att horisonten glider undan står ej i vår makt D... av PaulThomas.
  • Diskuteras just nu

    • Kan vi vara utan ledord ???
      För länge sedan myntades ett antal “ordstäv” som var vägledande på livets vandring och ibland var st... av kylling.
    • Den nya gruppen hemlösa är pensionärer!
      Krävs en årsinkomst på 300 000 kr för att få tillgång till en hyresrätt? Då räcker inte pensionen. O... av orera.
    • Gaggig eller…..?
      Såg ett blogginlägg skrivet av Linnea Lewandows för ett tag sedan och fattade inte riktigt vad det h... av silverladyn.