Mat & Dryck

mat_rabarberlyxFoto: Björn Tesch

Enkel rabarberlyx

Smörstekta havregryn och grädde varvas till en härlig dessert.

 2 portioner

1,5 dl rabarber- och jordgubbssylt
(köp färdig sylt eller koka egen enligt vårt recept)
2,5 dl havregryn
1,5 dl strösocker
75 g smör
2 dl vispgrädde

1. Stek havregryn och socker i smör i några minuter tills det börjar få färg och sockret löst sig. Låt svalna på bakplåtspapper.
2. Vispa grädden. Krossa de rostade havregrynen till stora smulor.
3. Varva smulor, sylt och grädde i vackra glas. Servera genast.

Recept: Malin Ottosson

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

Just nu på veteranen.se/Mat & Dryck

  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Externa störningar
      På bussen mot Kungsholmen satt vi tre arga damer, som kände oss som Nordeas externa störningar. Vi h... av Gerd.
    • Mejl till Gud?
      Nätet som ger oss information om allt, och möjlighet att uttrycka oss inifrån vårt mest privata – ha... av Didania.
    • Kan boken hjälpa?
      Så har doktorn varit här på besök, i sällskap med en AT-läkare och sjuksköterska. Så gör dom ibland ... av etha.
  • Diskuteras just nu

    • Allt har sin tid…
      Allt har sin tid, det finns en tid för allt som sker under himlen: en tid för födelse, en tid för dö... av Sherry.
    • Intressant för vem?
      Vem har intresse av att ta del av beskrivna interna intriger, maktspel och knivhugg? Bokförfattaren ... av Gerd.
    • Ideellt arbete
      Någon har sagt: Utan allt ideellt arbete hade Sverige stannat. Själv bedriver jag läxhjälp på högsta... av Livslust.