Mat & Dryck

applenFoto Björn Tesch

Äppeldessert

En snabb och enkel men otroligt god efterrätt som dessutom passar alla plånböcker.

cirkapris 4:50 per portion (2008)

2 portioner

2 äpplen
15 sötmandlar
4 tsk råsocker eller strösocker
2 nypor kardemumma eller kanel

1. Skala äpplena och skär dem i bitar. Hacka nötterna grovt.
2. Blanda äpplen, mandel, socker och krydda och fördela i en liten ugnsfast form eller i två portionsskålar.
3. Grädda i 200 graders ugn i cirka 20 minuter tills äpplena blivit mjuka. Alternativt använd mikron. I mikron blir varje äppelportion klar på cirka 2 minuter, full effekt. Låt äpplena kallna något före servering.
4. Servera desserten ljummen i portionsskålarna eller lägg upp på två fat med en klick fin vaniljglass på varje portion.

Text: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

På löpet

  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Har man tagit kon på isen …
      När isbergen från snöröjningen  smälte fylldes gräsmattan med väggrus. Som vid inlandsisens död, men... av bebe.
    • Att vara ute och cykla
      Det var väldigt vad det var glest med bidrag på Silvergen! Varför det? För egen del begav jag mig ut... av bebe.
    • Himla körigt
      ”Gå på posten och banken samma dag” har sagts vara körigt men det är inget mot hur det blir för mej ... av Gerd.
  • Diskuteras just nu

    • Givandets etik
      Hamnade på en debatt om givandets etik som gav många intressanta tankegångar. Varför ger vi ut penga... av Hans A.
    • INVANDRINGEN I SVERIGE
      Nu har också f d chefredaktören för Svenska Dagbladet Bertil Torekull sagt till att invandringen til... av Nyliberalen.
    • Fosterlandes försvar
      På Facebook hittade jag ett inägg om försvaret som jag fann anledning att fundera över.Frågan om för... av bebe.