Mat & Dryck

applenFoto Björn Tesch

Äppeldessert

En snabb och enkel men otroligt god efterrätt som dessutom passar alla plånböcker.

cirkapris 4:50 per portion (2008)

2 portioner

2 äpplen
15 sötmandlar
4 tsk råsocker eller strösocker
2 nypor kardemumma eller kanel

1. Skala äpplena och skär dem i bitar. Hacka nötterna grovt.
2. Blanda äpplen, mandel, socker och krydda och fördela i en liten ugnsfast form eller i två portionsskålar.
3. Grädda i 200 graders ugn i cirka 20 minuter tills äpplena blivit mjuka. Alternativt använd mikron. I mikron blir varje äppelportion klar på cirka 2 minuter, full effekt. Låt äpplena kallna något före servering.
4. Servera desserten ljummen i portionsskålarna eller lägg upp på två fat med en klick fin vaniljglass på varje portion.

Text: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

På löpet

  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Klädkod
      När jag stod och klädde på mig i morse så kom jag plötsligt att tänka på crimpleneklänningar, och vå... av Amanda.
    • Så ledde mina tankesteg….
      Medan jag tuggar min fruktlunch läser jag i dagens blad om ropen att ”bidraget till kulturtids... av Tatluser.
    • Julbrevssyndromet, nu med julmus och tomte
        Så var alla julbreven skrivna och skyddsremsan på kuverten avrivna och julfrimärkenas klister hade... av bebe.
  • Diskuteras just nu

    • Kan vi vara utan ledord ???
      För länge sedan myntades ett antal “ordstäv” som var vägledande på livets vandring och ibland var st... av kylling.
    • Den nya gruppen hemlösa är pensionärer!
      Krävs en årsinkomst på 300 000 kr för att få tillgång till en hyresrätt? Då räcker inte pensionen. O... av orera.
    • Gaggig eller…..?
      Såg ett blogginlägg skrivet av Linnea Lewandows för ett tag sedan och fattade inte riktigt vad det h... av silverladyn.