Mat & Dryck

applenFoto Björn Tesch

Äppeldessert

En snabb och enkel men otroligt god efterrätt som dessutom passar alla plånböcker.

cirkapris 4:50 per portion (2008)

2 portioner

2 äpplen
15 sötmandlar
4 tsk råsocker eller strösocker
2 nypor kardemumma eller kanel

1. Skala äpplena och skär dem i bitar. Hacka nötterna grovt.
2. Blanda äpplen, mandel, socker och krydda och fördela i en liten ugnsfast form eller i två portionsskålar.
3. Grädda i 200 graders ugn i cirka 20 minuter tills äpplena blivit mjuka. Alternativt använd mikron. I mikron blir varje äppelportion klar på cirka 2 minuter, full effekt. Låt äpplena kallna något före servering.
4. Servera desserten ljummen i portionsskålarna eller lägg upp på två fat med en klick fin vaniljglass på varje portion.

Text: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

Just nu på veteranen.se/Mat & Dryck

  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Externa störningar
      På bussen mot Kungsholmen satt vi tre arga damer, som kände oss som Nordeas externa störningar. Vi h... av Gerd.
    • Mejl till Gud?
      Nätet som ger oss information om allt, och möjlighet att uttrycka oss inifrån vårt mest privata – ha... av Didania.
    • Kan boken hjälpa?
      Så har doktorn varit här på besök, i sällskap med en AT-läkare och sjuksköterska. Så gör dom ibland ... av etha.
  • Diskuteras just nu

    • Allt har sin tid…
      Allt har sin tid, det finns en tid för allt som sker under himlen: en tid för födelse, en tid för dö... av Sherry.
    • Intressant för vem?
      Vem har intresse av att ta del av beskrivna interna intriger, maktspel och knivhugg? Bokförfattaren ... av Gerd.
    • Ideellt arbete
      Någon har sagt: Utan allt ideellt arbete hade Sverige stannat. Själv bedriver jag läxhjälp på högsta... av Livslust.