Mat & Dryck

applenFoto Björn Tesch

Äppeldessert

En snabb och enkel men otroligt god efterrätt som dessutom passar alla plånböcker.

cirkapris 4:50 per portion (2008)

2 portioner

2 äpplen
15 sötmandlar
4 tsk råsocker eller strösocker
2 nypor kardemumma eller kanel

1. Skala äpplena och skär dem i bitar. Hacka nötterna grovt.
2. Blanda äpplen, mandel, socker och krydda och fördela i en liten ugnsfast form eller i två portionsskålar.
3. Grädda i 200 graders ugn i cirka 20 minuter tills äpplena blivit mjuka. Alternativt använd mikron. I mikron blir varje äppelportion klar på cirka 2 minuter, full effekt. Låt äpplena kallna något före servering.
4. Servera desserten ljummen i portionsskålarna eller lägg upp på två fat med en klick fin vaniljglass på varje portion.

Text: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

På löpet

  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Ystad, Mentalfejk och Cromwell
      Anna Hedenmo gjorde en i mitt tycke väldigt bra intervju med Henning Mankell, Wallanders pappa och k... av bebe.
    • Tissel och tassel
      En dag jag vingla runt med skorna uti säcken Och kan Ni tänka vart jag hamna jo in i vassa hagtornsh... av Livslust.
    • Sevärt
      Om ni har vägar förbi Stockholm så rekommenderar jag att stanna till vid två synnerligen sevärda uts... av Gerd.
  • Diskuteras just nu