Mat & Dryck

applenFoto Björn Tesch

Äppeldessert

En snabb och enkel men otroligt god efterrätt som dessutom passar alla plånböcker.

cirkapris 4:50 per portion (2008)

2 portioner

2 äpplen
15 sötmandlar
4 tsk råsocker eller strösocker
2 nypor kardemumma eller kanel

1. Skala äpplena och skär dem i bitar. Hacka nötterna grovt.
2. Blanda äpplen, mandel, socker och krydda och fördela i en liten ugnsfast form eller i två portionsskålar.
3. Grädda i 200 graders ugn i cirka 20 minuter tills äpplena blivit mjuka. Alternativt använd mikron. I mikron blir varje äppelportion klar på cirka 2 minuter, full effekt. Låt äpplena kallna något före servering.
4. Servera desserten ljummen i portionsskålarna eller lägg upp på två fat med en klick fin vaniljglass på varje portion.

Text: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

På löpet

  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Min favorit från förr…
      Underbar musik anser jag…... av Sherry.
    • Butternötpumpa
      Butternötpumpa var det – inte melon, som jag trodde! Felköp således – och här kastas ingen mat... av Gerd.
    • Visst är vi jämlika 2014?!!
      Kan inte låta bli att ta upp det ständiga trätoämnet i våra skolor om vem som skall vara tomte eller... av SNÄLLER!.
  • Diskuteras just nu