Mat & Dryck

applenFoto Björn Tesch

Äppeldessert

En snabb och enkel men otroligt god efterrätt som dessutom passar alla plånböcker.

cirkapris 4:50 per portion (2008)

2 portioner

2 äpplen
15 sötmandlar
4 tsk råsocker eller strösocker
2 nypor kardemumma eller kanel

1. Skala äpplena och skär dem i bitar. Hacka nötterna grovt.
2. Blanda äpplen, mandel, socker och krydda och fördela i en liten ugnsfast form eller i två portionsskålar.
3. Grädda i 200 graders ugn i cirka 20 minuter tills äpplena blivit mjuka. Alternativt använd mikron. I mikron blir varje äppelportion klar på cirka 2 minuter, full effekt. Låt äpplena kallna något före servering.
4. Servera desserten ljummen i portionsskålarna eller lägg upp på två fat med en klick fin vaniljglass på varje portion.

Text: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

Just nu på veteranen.se/Mat & Dryck

På löpet

  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Mannekänguppvisning på Röda Korsets Kupan..
      Röda korset i vår lilla by har skickat flera hundratusen kronor till människor som inte har varken m... av Sherry.
    • Påskifikationer
      Igår bibringades jag kunskap om att konjakskupans form är bestämd av att glaset vid ifyllnad skall l... av bebe.
    • Tankar i påsktid
      Så här till påsk aktualiseras, trots att huvudfokus ligger på ägg och godis, tankarna om kristendome... av boalmen.
  • Diskuteras just nu