Mat & Dryck

applenFoto Björn Tesch

Äppeldessert

En snabb och enkel men otroligt god efterrätt som dessutom passar alla plånböcker.

cirkapris 4:50 per portion (2008)

2 portioner

2 äpplen
15 sötmandlar
4 tsk råsocker eller strösocker
2 nypor kardemumma eller kanel

1. Skala äpplena och skär dem i bitar. Hacka nötterna grovt.
2. Blanda äpplen, mandel, socker och krydda och fördela i en liten ugnsfast form eller i två portionsskålar.
3. Grädda i 200 graders ugn i cirka 20 minuter tills äpplena blivit mjuka. Alternativt använd mikron. I mikron blir varje äppelportion klar på cirka 2 minuter, full effekt. Låt äpplena kallna något före servering.
4. Servera desserten ljummen i portionsskålarna eller lägg upp på två fat med en klick fin vaniljglass på varje portion.

Text: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

Just nu på veteranen.se/Mat & Dryck

På löpet

  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Kvinnotrubbel
      Mot röda ögon (mina annars gröna) finns droppar. Mot vit-gråa ögonfransar finns mascara. Kombination... av Gerd.
    • Pingst 2015.
      Idag är det nationalparkernas dag eller Nationalparksdagen. Dagen firas runt om i Europa till minne ... av Edor.
    • En liten fransk stad
      Har nu sett det 9de (10de?) avsnittet av SVT serien ”En liten fransk stad” och är fullst... av bebe.
  • Diskuteras just nu

    • Flyktingar och Italien
      Titta på länken där nere, väldigt intressant beträffande båtflyktingar i Italien. https://youtu.be/j... av dagmars15.
    • Överenskomelsen om bromsen
      Överenskommelsen om bromsen är endast kosmetik. Så länge kommer bromsen att existera så länge kommer... av dagmars15.
    • S har svikit …
      Det är frågan om S har bara svikit eller inte ens hade uppriktigt intresse att göra något för pensio... av dagmars15.