Mat & Dryck

applenFoto Björn Tesch

Äppeldessert

En snabb och enkel men otroligt god efterrätt som dessutom passar alla plånböcker.

cirkapris 4:50 per portion (2008)

2 portioner

2 äpplen
15 sötmandlar
4 tsk råsocker eller strösocker
2 nypor kardemumma eller kanel

1. Skala äpplena och skär dem i bitar. Hacka nötterna grovt.
2. Blanda äpplen, mandel, socker och krydda och fördela i en liten ugnsfast form eller i två portionsskålar.
3. Grädda i 200 graders ugn i cirka 20 minuter tills äpplena blivit mjuka. Alternativt använd mikron. I mikron blir varje äppelportion klar på cirka 2 minuter, full effekt. Låt äpplena kallna något före servering.
4. Servera desserten ljummen i portionsskålarna eller lägg upp på två fat med en klick fin vaniljglass på varje portion.

Text: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0
  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Åter från Norrland
      Är just hemkommen från skrivarkurs på Birka folkhögskola där jag tillsammans med ett drygt 20tal av ... av bebe.
    • Äter i Norrland
      Många delikata specialiteter njuts här i Norrland. Här har jag lärt mig uppskatta surströmmingen, el... av PaulThomas.
    • Var vänliga mot varandra
      För att alla ska känna sig välkomna på Silvergenerationen krävs en sansad samtalston och ett respekt... av veteranenredaktionen.
  • Diskuteras just nu