Mat & Dryck

applenFoto Björn Tesch

Äppeldessert

En snabb och enkel men otroligt god efterrätt som dessutom passar alla plånböcker.

cirkapris 4:50 per portion (2008)

2 portioner

2 äpplen
15 sötmandlar
4 tsk råsocker eller strösocker
2 nypor kardemumma eller kanel

1. Skala äpplena och skär dem i bitar. Hacka nötterna grovt.
2. Blanda äpplen, mandel, socker och krydda och fördela i en liten ugnsfast form eller i två portionsskålar.
3. Grädda i 200 graders ugn i cirka 20 minuter tills äpplena blivit mjuka. Alternativt använd mikron. I mikron blir varje äppelportion klar på cirka 2 minuter, full effekt. Låt äpplena kallna något före servering.
4. Servera desserten ljummen i portionsskålarna eller lägg upp på två fat med en klick fin vaniljglass på varje portion.

Text: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

På löpet

  • Följ Veteranen på Facebook

  • Bloggas just nu

    • Om ”Det gudlösa folket”
      David Thurfjells bok ”Det gudlösa folket” har ju fått stor uppmärksamhet. Jag har läst b... av Majsa.
    • Om världen och den vid husknuten
      Igår var det tydligen en bra vandringsdag, för kanske ett hundra fötter från Stockholms Vandrarfören... av bebe.
    • För mycket
      Det är för mycket flyktingar i världen de översvämmar mig och inte kan jag göra något åt det Hemtjän... av Amanda.
  • Diskuteras just nu

    • Ond bråd död..
      och förtryck/förföljelser runt om i världen är vardagsmat idag. Enligt media är det ca 60 miljoner f... av silverladyn.
    • Riksdagsmännens ”eviga” lön
      I dag kan man läsa en intressant artikel på SvT:s hemsida om hur flera av riksdagsmännen som avgått ... av Tatluser.
    • Märkligt!
      Nog är det märkligt att vi har en statsminister, som varken visar eller uttalar sig när två etniska ... av annaconda.