Landet Runt | SPF Stockholm.

Curlingbild

Farsta vann tidernas första Mattcurlingturnering!

Mattcurling sprider sig som en löpeld över landet, men här i Stockholmstrakten har det gått förhållandevis trögt. Bristen på hallar och tider i de centrala delarna av stan har bromsat upp utvecklingen här. Men i kranskommunerna har pensionärsföreningarna SPF och PRO startat upp regelbundna träningstillfällen för sina medlemmar. Flera av dem har nu spelat i minst ett par år i sina föreningars regi.

Därför var det extra roligt att PRO i Skogås tog initiativet och inbjöd till en turnering för oss intresserade i Söderort, den första i södra Stor Stockholm.

De tävlande kom från tre olika pensionärsföreningar, Skogås, Huddinge och Farsta.

Farsta har ingen egen hemmaplan utan tränar hos SPF i Tyresö, i Tyresö Racket Hall. Till hösten räknar arrangören med att Tyresö och Nynäshamn kommer med i turneringen. Förhoppningsvis kommer vi då att få se lag från även andra kommuner.

Vi var åtta fyramanna lag som möttes. Lagen bestod av både kvinnor och män. Styrka har ingen betydelse i detta spel. Farsta ställde upp med två fyramanna lag och det var första gången som vi tävlade mot andra lag. Spännande både att träffa nya tävlande, pröva andra banor och lite olika tolkningar av regler. Men det viktigaste var dock att turneringen kunde genomföras och alla tyckte det var väldigt roligt. Vi från Farsta tyckte nog att det var extra roligt, för vi vann faktiskt turneringen, och fick ett fint vandringspris med oss hem.

Mattcurling är här för att stanna och för att vi i Farsta skall kunna bli fler som utövar sporten så måste vi snarast möjligt få tillgång till tider i en hall i Farsta, för i dag är restiden till Tyresö via Gullmarsplan nästan en och en halv timme, tur och retur.

Den som kan mest om mattcurling hos oss är Toni Eklund (sitter i styrelsen tel. 649 45 44 ) det är hon som dragit igång SPF Farstas mattcurling grupp. Vill man se filmer eller ta reda på regler m.m. kan man “googla” på ordet mattcurling och då hittar man massor av information. Det här passar alla åldrar och det är kul.

 

 

 

 

 

 

 

 

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

Just nu på veteranen.se/landet-runt

På löpet

 • Aktiviteten är hög i SPFs föreningar. Här rapporterar de om vad de gör. Var med du också!

 • Rapportera om din förening

  Vill du få artiklar från din lokala SPF-förening publicerade här? Skicka ett e-postmeddelande till: landetrunt@veteranen.se för information om hur du kan gå till väga.
 • Följ Veteranen på Facebook

 • Bloggas just nu

  • Belladonna
   Växten belladonna, Atropa belladonna, har fått sitt namn av en gammal italiensk sedvänja att droppa ... av Sherry.
  • Politisk trevare
      Idag har jag varit politisk. Inte bara röstat, utan ställt frågor till politiker. Det var centern... av etha.
  • Skräpberg
   Så är det måndag igen. Min ena fjärrkontroll till min garagedörr lade av häromdagen. Batteriet var d... av bebe.
 • Diskuteras just nu

  • Är alla lika mycket värda?
   Det talas ibland om människors lika värde men människor har väl aldrig haft lika värde, det är ju en... av boalmen.
  • Människors olika värde/ människors lika värde
   Vart är Sverige på väg? I efterdyningarna av medias bevakning av omvärldens turbulens, med islamisti... av silverladyn.
  • Tiggarstav!
   Häromdagen höll Reinfeldt ett mycket bra tal, väldigt verbalt med retorik utöver det vanliga. Samtid... av vetgirig.