Landet Runt | SPF Stockholm.

Curlingbild

Farsta vann tidernas första Mattcurlingturnering!

Mattcurling sprider sig som en löpeld över landet, men här i Stockholmstrakten har det gått förhållandevis trögt. Bristen på hallar och tider i de centrala delarna av stan har bromsat upp utvecklingen här. Men i kranskommunerna har pensionärsföreningarna SPF och PRO startat upp regelbundna träningstillfällen för sina medlemmar. Flera av dem har nu spelat i minst ett par år i sina föreningars regi.

Därför var det extra roligt att PRO i Skogås tog initiativet och inbjöd till en turnering för oss intresserade i Söderort, den första i södra Stor Stockholm.

De tävlande kom från tre olika pensionärsföreningar, Skogås, Huddinge och Farsta.

Farsta har ingen egen hemmaplan utan tränar hos SPF i Tyresö, i Tyresö Racket Hall. Till hösten räknar arrangören med att Tyresö och Nynäshamn kommer med i turneringen. Förhoppningsvis kommer vi då att få se lag från även andra kommuner.

Vi var åtta fyramanna lag som möttes. Lagen bestod av både kvinnor och män. Styrka har ingen betydelse i detta spel. Farsta ställde upp med två fyramanna lag och det var första gången som vi tävlade mot andra lag. Spännande både att träffa nya tävlande, pröva andra banor och lite olika tolkningar av regler. Men det viktigaste var dock att turneringen kunde genomföras och alla tyckte det var väldigt roligt. Vi från Farsta tyckte nog att det var extra roligt, för vi vann faktiskt turneringen, och fick ett fint vandringspris med oss hem.

Mattcurling är här för att stanna och för att vi i Farsta skall kunna bli fler som utövar sporten så måste vi snarast möjligt få tillgång till tider i en hall i Farsta, för i dag är restiden till Tyresö via Gullmarsplan nästan en och en halv timme, tur och retur.

Den som kan mest om mattcurling hos oss är Toni Eklund (sitter i styrelsen tel. 649 45 44 ) det är hon som dragit igång SPF Farstas mattcurling grupp. Vill man se filmer eller ta reda på regler m.m. kan man “googla” på ordet mattcurling och då hittar man massor av information. Det här passar alla åldrar och det är kul.

 

 

 

 

 

 

 

 

Delningar av artikeln i sociala medier Klicka & dela:
0

Just nu på veteranen.se/landet-runt

På löpet

 • Följ Veteranen på Facebook

 • Bloggas just nu

  • Omedveten diskriminering?
   ”Det finns något särskilt otäckt med diskrimineringen av äldre i Sverige, för att den är så omedvete... av Gerd.
  • Varje verklighet har sina egna maskar
   Så har jag just gått igenom en period då mina datorer varit uppfyllda av annonser för antivirusprogr... av bebe.
  • Aluminium…..alzheimer?
   Läste för en stund sedan att aluminium kan ha en bidragande orsak till utveckling av alzheimer, unde... av Tatluser.
 • Diskuteras just nu

  • Intressant för vem?
   Vem har intresse av att ta del av beskrivna interna intriger, maktspel och knivhugg? Bokförfattaren ... av Gerd.
  • Ideellt arbete
   Någon har sagt: Utan allt ideellt arbete hade Sverige stannat. Själv bedriver jag läxhjälp på högsta... av Livslust.
  • Erbjudande med baktanke
   Är man en snyltare om man utnyttjar ett ”lockerbjudande” och sedan tackar nej när erbjud... av silverladyn.